Tájékoztatás

2020.04.29. 11:30

Két képviselő kilépett, fogyóban a Szolnoki Többség

Két ellenzéki képviselő, Ligeti József és Fajcsák Károly kedden délután közös, a városházán tartott sajtótájékoztatóra invitálta a helyi médiumokat.

Mészáros Géza

Ligeti József korábban a városi közgyűlés Szolnoki Többség nevű összefogás „XXI. század”, Fajcsák Károly pedig ugyanennek a baloldali-liberális tömörülésnek a „Demokratikus Koalíció” frakciójában politizált.

A tájékoztató – melyről nem ismert okokból Fajcsák Károly távol maradt – azzal vette kezdetét, hogy Ligeti József bejelentette, ők ketten a közelmúltban kiléptek a Szolnoki Többségből, és „Szolnok Városért Független Frakció” néven folytatják a közgyűlésben a képviselői munkájukat. Majd arról szólt, hogy a Szolnoki Többség momentumos képviselője, Szekeres Éva egy hétfőn megjelent cikkben úgy nyilatkozott, nem tudott arról, hogy Ligeti József kilépett a Szolnoki Többségből. Ligeti szerint ez valótlanság és minden más is, amit Szekeres a nyilatkozatában róla állít, hiszen számos dokumentum bizonyítja ezek ellenkezőjét.

A képviselő ezek után sorra mutatta fel a Szolnoki Többség tagjaival az elmúlt hetekben, hónapokban váltott elektronikus levelezéseit. Ezek tanúsága szerint az ellenzéki képviselőcsoport majd’ minden tagja, így Szekeres Éva is már egy hónapja tudott Ligeti és Fajcsák döntéséről.

Ezt követően sorban kerültek elő a dossziéból a „biliborító” e-levelek. Ligeti József ezek kinyomtatott példányait is bemutatta a sajtó munkatársainak. Mindegyikkel kapcsolatban számára elfogadhatatlan követelésekről beszélt, amelyeket a Szolnoki Többségben politizáló vagy ezt az összefogást támogató képviselőknek tulajdonított.

Így a képviselő elmondta, milyen nem szakmai, hanem ideológiai szempontból történt váltás a Szolnok Televízió élén, milyen érdekből került a volt jobbikos Szotyori-Lázár Zoltán az SZTV Zrt. felügyelőbizottság elnöki székébe, s ugyanő hogyan tette be „harcostársait” a városi cégekbe. Miként választottak hamarjában jobbikos személyt a piac vezető posztjára, akit szintén rekordgyorsasággal le is kellett mondatni. Hogyan akartak két, az ellenzék képviselőihez köthető hölgyet az Aba-Novák Agóra igazgató-helyetteseinek megválasztani, s amikor ezt az igazgató Molnár Lajos Milán visszautasította, akkor az egyik jelenlegi képviselő Molnár leváltását szorgalmazta.

Elhangzott, mennyi új álláshely jött létre titkároknak, titkárnőknek, tanácsnokoknak, többszázezer forintos javadalmazásért, s az is, hogy mely önkormányzati cégek ügyvédjeit, jogtanácsosait akarják elmozdítani.

Ligeti József a sajtótájékoztatón több személyt, ellenzéki vezetőket, képviselőket is megemlített, akik szerinte nem azon a tisztességes úton járnak, mint a kezdetekben, amikor a Szolnoki Többség elindulásakor ez alapvetés volt.

– Bizonyára sokan most lefizetett Fidesz-bérencnek vagy egy új NER-lovagnak tartanak. Nem vagyok egyik sem, sőt! Továbbra is a becsületes ellenzék zászlaját viszem. Én nem vagyok egyetlen pártnak sem a tagja, és nem az anyagi javakért kívántam képviselő lenni. Most, hogy a veszélyhelyzet okán korrigálni kell a költségvetést, talán harminc százalékkal is megkurtítani, bűn a város pénzét elszórni, „magunk között” elosztani. Én ebben nem kívánok részt venni! Én Szolnokért és a szolnokiakért esküdtem fel, amikor a mandátumomat átvettem, s ehhez is tartom magamat – hangsúlyozta tájékoztatója végén Ligeti József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában