Átszervezés

2020.04.16. 17:30

Leállt a termelés a jászberényi Electrolux fagyasztóláda üzemében

Leállt a termelés az 1997 óta működő jászberényi Electrolux fagyasztóláda üzemben, a gyártás leállítása az Electrolux tavaly bejelentett üzleti átalakulásával van összefüggésben – közölte a cég. A magyarországi vállalat a jövőben a felsőkategóriás termékcsoport gyártására fókuszál, a fagyasztóláda termékek gyártását pedig kiszervezik. A jászberényi fagyasztóláda üzem az eredeti tervek szerint április 9-ig folyamatosan üzemelt.

Illés Anita

Április 9-ig üzemelt a fagyasztóláda üzem Berényben.

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: BACSI ROBERT

– Jászberényben azonban nemcsak a fagyasztóláda üzem működött, a telephelyen történik a szabadonálló felülfagyasztós és beépített hűtők gyártása is. Ezeket a termékcsoportokat a jelenlegi üzembezárás nem érintette. Jászberényben működik a vállalat pórszívógyára is, melynek átszervezése, szintén a tavaly szeptemberben bejelentett cégcsoporti döntés alapján, folyamatban van. Ez az üzem 2020 augusztusáig működik tovább, a gyártás kiszervezésének folyamata pedig 2021. január 31-én zárul – írták.

Érdeklődésünkre tájékoztattak arról is, hogy az utolsó időszakban 113 fővel működött a fagyasztóláda üzem. A munkatársak egy része átkerült a jászberényi hűtőszekrénygyár másik üzemébe, ők tovább dolgoznak, 82 fő pedig végkielégítéssel távozik a cégtől.

Április 9-ig üzemelt a fagyasztóláda üzem Berényben.
Fotó: Beküldött fotó

Megtudtuk: az előző év szeptemberében bejelentett átszervezést nem érintette a kialakult járványügyi helyzet.

– Az Electrolux kiemelten kezeli a COVID-19 koronavírus-járvány ügyét. Minden országban, ahol a cég jelen van, az összes telephelyen abszolút prioritást élvez a biztonságos munkavégzés biztosítása, ezért a WHO ajánlásával összhangban fontos megelőző intézkedéseket és szigorú irányelveket vezetett be, hogy megelőzze a koronavírus terjedését – tették hozzá.

Az átszervezés végrehajtása a korábban megkötött szociális megállapodás alapján megy végbe, biztosítva a rögzített kompenzációs csomag teljeskörű kifizetését és az érintett munkatársak elhelyezkedését támogató programokat. A koronavírus vészhelyzet miatt azonban az egyéni álláskeresési konzultációk jelenleg online, telefonon érhetők el, de a munkaviszony megszűnését követően még három hónapig továbbra is biztosítottak az érintett munkatársak számára. Az átszervezést a vállalat a dolgozói érdekképviseletekkel szoros együttműködésben valósítja meg.

Az üzem leállítását követően az üzemcsarnokban takarítási munkálatokra kerül sor, a csarnok és a gépsorok hasznosításának korai szakaszában jelenleg nem áll módunkban további tájékoztatást adni – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában