Maszkokat osztottak Rákócziújfaluban

Minden hatvanöt év feletti helybelinek juttattak maszkokat az elmúlt időszakban. Az önkormányzat által biztosított védőfelszerelést a Rákócziújfalui Polgárőr Egyesület tagjai adták át az időseknek.

P. Pusztai Nóra

Az időseknek az önkormányzat biztosította a maszkokat

Forrás: Beküldött fotó

– A maszkok szűrőbetéttel ellátottak, moshatóak – mondta Varga József, a mintegy ezernyolcszáz lelkes falu polgármestere, majd kifejtette, eddig négyszáz háztartásba jutott a maszkokból, a cél, hogy mindenhova kerüljön. Emellett virucid hatású szerrel fertőtlenítették a buszmegállókat, valamint már közel két hete szabályozták az orvosi rendelőben tartózkodók számát.

A tapasztalatok alapján a betegek beleszoktak az új rendszerbe. Az e-receptek hatására az emberek fele eltűnt a várótermekből.

A járvány megjelenése óta igyekeznek biztosítani a megfelelő kommunikációt a faluban, így a vezetés, a családsegítő szolgálat, az orvos és a körzeti megbízott telefonszámát minden családhoz eljuttatták.

Az időseknek az önkormányzat biztosította a maszkokat
Fotó: Beküldött fotó

– Szórólapon küldtük ki az információkat. Fontosnak érezzük, hogy minden lakos tudja, kit, hogyan érhetnek el. Naponta körülbelül tíz hívás érkezik a helyiektől, ezzel együtt is, úgy tűnik, jól működik a kitalált rendszer Rákócziújfaluban – részletezte Varga József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában