épülő M4 autóút

2020.04.26. 19:00

Por és zaj zavarja a szolnoki tanyavilágban élőket

Kamionok zaja és hatalmas porfelhő zavarja a megyeszékhely külterületi tanyavilágában élőket.

P. Pusztai Nóra

Ottjártunkkor is poroltak a teherautók

Fotó: Mészáros János

Olvasónk, Király Andrea jelezte, hogy a teherforgalom teljesen tönkretette az Abonyi úti megállóhely környéki házakhoz vezető utat.

– Gyerekek és idősek is laknak errefelé. A kamionok miatt egész nap a port nyeljük. Úgy érezzük, senki sem törődik azzal, hogy itt laknak emberek. És bár időnként lesimítják az utat, de a köves homokot a bejárókra torlaszolják. Előfordult, hogy a szomszédot a sürgősségire kellett volna bevinnem, de nem tudtam a házához eljutni – mesélte Király Andrea, akinek az autója is megsérült egy felverődött kavicstól.

– Berepedt a szélvédőm, de nem állok kint egész nap, hogy tudjam, melyik teherautó volt. Kit vonjak kérdőre? – érdeklődött Andrea.

Alapesetben a panaszban jelzett tanyákhoz bevezető földút az önkormányzatának kezelésében van, ám az M4-es gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszának építése idején a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felelős az útszakaszért.

– A 4 sz. főút, az abonyi célkitermelő hely és a zagyvarékasi bánya felől érkező szállítójárművek is érintik ezt az utat. A szállítások java része várhatóan idén lezajlik, a későbbiekben a forgalom csökken a területen – válaszolta megkeresésünkre Hideg András, a NIF Zrt. kommuniká­ciós igazgatója.

Elmondása szerint a szállító utakon harminc kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, annak portalanításáról a kivitelezőnek folyamatosan gondoskodnia kell.

– A környezetvédelmi tervben folyamatos, szükség szerinti locsolás szerepel, tehát a szállítóutakat folyamatosan pormentes állapotban kell tartania a vállalkozónak. A locsolás locsolókocsival történik – részletezte.

A kavicsfelverődéssel kapcsolatos felvetésre Hideg András azt reagálta, hogy ha a kárt okozó gépjármű rendszáma ismert, és az okozott kárt a vezető elismeri, akkor az érintettek felelősségbiztosítása terhére rendezhetik az esetet. Egyéb esetekben a kár a casco-biztosítás terhére rendezhető.

Ottjártunkkor is poroltak a teherautók
Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában