galériával

2020.05.14. 16:30

A beruházások befejezéséhez többletforrásra van szükség Berényben

A folyamatban lévő beruházásokról és jövőbeli fejlesztési elképzelésekről egyeztetett csütörtökön Jászberény városvezetése a megyei közgyűlés elöljáróival és a térség országgyűlési képviselőjével.

Illés Anita

Ezt követően sajtónyilvános helyszíni bejáráson a résztvevők megtekintették a legfontosabb beruházásokat, így a buszpályaudvar és környékének a felújítását, a piac rekonstrukcióját, valamint a Kultúr-Malom projektet. Megismerhették a kivitelezés során felmerült nehézségeket is.

A piacon zajló építkezésről Baranyi Szabolcs a kivitelezés vezetője egyebek mellett elmondta, hogy az alapozásnál voltak problémák, ezért azt újra kellett tervezni. Emiatt két hónapig állt az építkezés. Az enyhe télnek köszönhetően jó ütemben haladtak a munkálatok. A tervek szerint egy hónapon belül átadhatják az új piaccsarnokot.

– A beruházások befejezéséhez jelentős, több száz milliós többletforrásra lenne szükség – mondta Budai Lóránt, Jászberény polgármestere. – A finanszírozás lehetőségeiről és további fejlesztési elképzeléseinkről egyeztettünk. Fontos kitörési pontja lehet a városnak a zöld ipari park, melyet az úgynevezett katonák földjén szeretnénk létrehozni – tette hozzá.

– Az elmúlt évek során 5,5 milliárd forint fejlesztés érkezett Jászberénybe. Örülünk, hogy a projektek jó ütemben haladnak, ám vannak hiányosságok anyagi és egyéb tekintetben – mutatott rá Pócs János, országgyűlési képviselő. Mint mondta, a költségek jelentős emelkedése miatt a kormány megnyitotta a Top-os forrásoknak azt a lehetőségét, hogy tizenöt százalék többletköltséget lehet igényelni.

– Ha a városvezetés él ezzel, azt támogatom – mondta.

– Nagyon fontos beruházásoknak lehettünk szemtanúi, amelyek hosszú évtizedekre meghatározzák a város mindennapjait – emelte ki Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke. Elmondta: nem lepődtek meg azon, hogy többletforrásra van szükség. Az elmúlt három-négy évben ugyanis azt tapasztalták minden beruházás esetén, hogy az építőipari anyagárak és munkadíjak jelentősen emelkedtek.

– Van rá lehetőség, hogy a forrásigényt megvizsgáljuk – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában