galériával

2020.05.07. 10:00

A jászkun önmegváltás emléknapját ünnepeltük

Rendhagyó ünnepséggel emlékezett meg a megyei önkormányzat a Nemzeti Jászkun Emléknapról szerdán délután, a megyeháza dísztermében.

Munkatársunktól

Az eseményt online, az önkormányzat közösségi oldalán élőben közvetítették. A redemptio 275. évfordulójára emlékezve, dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott ünnepi beszédében méltatta az akkori helyi vezetők, önkormányzatok, parasztgazdaságok szerepét. Ők voltak azok, akik a kilátástalannak tűnő időszakban elfogadtatták a redemptio gondolatát a lakossággal. A szervezett és jól működő együtt gondolkodás mindig is jellemezte a Jászságot és Nagykunságot, ez a mai napig e táj sajátossága – hangsúlyozta.

Ezután Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke osztotta meg gondolatait.

– A megyei önkormányzat nagyon fontos küldetésének tartja, hogy erősítse a megye lakosaiban az együvé tartozás érzését. A megye büszkén és elkötelezetten őrzi történelmi örökségét. Az itt élőknek a múlt tisztelete mellett fontos a jövő építése is – emelte ki. Az ünnepség végén Györfi Sándor jászkun főkapitány emlékezett az ősökre, majd meggyújtották a Jászkun Hármas Kerület és Jász-Nagykun-Szolnok megye egységét szimbolizáló gyertyákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában