Galériával

2020.05.21. 20:00

Az elkerülő út harmadik ütemének megépítésével élhetőbb lesz Berény

A munkaterület átadásával megkezdődött a Jászberényi elkerülő út harmadik ütemének a kivitelezése. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. csütörtökön sajtónyilvános munkabejárást szervezett a területen.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Az eseményen Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy az új kétszer egy sávos útszakasz a 31-es és 32-es főutak között épül meg 4,5 kilométer hosszban. A forgalomba helyezés 2022 őszén várható. Kiemelte, hogy a kormány az Útprogram tavalyi felülvizsgálata során döntött arról, hogy a kivitelezendő beruházások közé beemeli a várost elkerülő út harmadik ütemét.

A 8,5 milliárdos fejlesztéssel a jászberényiek megszabadulnak a városon áthaladó gépkocsik, kamionok okozta levegőszennyezéstől, zajterheléstől. Az államtitkár arról is szólt, hogy a térségben idén és jövőre elsősorban a Magyar Falu Program forrásaiból tizenegy útszakasz rendbetételét tervezik 31 kilométeren 3,8 milliárd forintból. A top-os támogatással közel 1,5 milliárd értékben fejlesztik a várost és a jászberényi járás kerékpáros infrastruktúráját is.

Pócs János, országgyűlési képviselő az elmúlt tíz évben megvalósult jászsági útfejlesztések sorában az egyik legmeghatározóbbnak nevezte a beruházást, mely élhetőbbé teszi a várost. A gazdaság erősödésével Jászberényben a kamionforgalom is egyre inkább nőtt, ami terhelte a települést. Mint mondta, az elkerülő első és második szakaszát Dr. Gedei József kezdte el. Majd 2016-ban a térség gazdasági erejével felvértezve önálló képviselői indítványnak köszönhetően sikerült a beruházás fedezetét megteremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában