Örökségek

2020.05.07. 17:30

Érdekes ásványok láthatók a falvai Macimúzeum vitrinjeiben

A falvai Macimúzeum a játékmackók terebélyes gyűjteménye mellett számos érdekességet, értékes örökséget is őriz a múltból, melyek természetesen a látogatók elől sincsenek elrejtve. A kollekciók folyamatosan gyarapodnak. Immár ásványokból is két tárolónyi összeállítás várja – remélhetőleg mihamarabb – a településre érkező látogatókat.

Kovács Berta

Pungor Zoltán gyűjteménye két vitrinben fér el

Forrás: Beküldött fotó

Fotó:

Pungor Zoltán budapesti ásványgyűjtő jóvoltából két esztendővel ezelőtt a múzeum kiállítási anyaga a régi Magyarország területén fellelhető ásványok kollekciójával is gazdagodott. A kiállított ásványokat nagy érdeklődés övezte, különösen az iskolás korosztály körében kapott kiemelt figyelmet.

Pungor Zoltán gyűjteménye két vitrinben fér el
Fotó: Beküldött fotó

Áprilisban Pungor Zoltán gyűjtő újabb ritkaságokkal felpakolva érkezett Rákóczifalvára. A mintákat az adományozó saját készítésű vitrinjében felsorakoztatva helyezték el a múzeum egyik termében. Az immár két tárolónyira duzzadt értékes összeállítást a tervek szerint hamarosan videón is bemutatnák a kőzetek iránt (is) érdeklődő nagyközönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában