Jászkunság

2020.05.18. 07:00

Ezek voltak az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei

Mesés papagájbirodalmat hoztak létre Porteleken, szűrőbuszban vizsgálták a jelentkezőket Szolnokon, őzhúst kapott a karcagi kórház – ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb cikkei között.

Szoljon.hu

Fotó: Pesti József

Örömforrást jelentenek számomra a papagájok – vallja Tuza József, aki porteleki tanyáján néhány évvel ezelőtt mesés papagájbirodalmat hozott létre. A színpompás díszmadarak sok figyelmet és szeretetet igényelnek. Gondozásuk bőven ad feladatot a nyugdíjasnak. Az állomány nemrég újabb fiókákkal bővült.

Fotó: Pesti József

A Szolnokra érkezett szűrőbuszban orr- és garatváladék törlésből származó mintát vettek, ami PCR vizsgálat meghatározásához volt szükséges. Vérmintát is vettek, amit az ellenanyag elemzéséhez használnak. Valamint ki kellett tölteni egy kérdőívet, hogy az egyéb járványügyi szempontokat is elemezni tudják.

Jól szerepelt megyénk az országos koronavírus járványhoz kapcsolódó szűrővizsgálaton. Az eddigi adatok elemzése alapján ötvennégy százalékos a részvételi arány. A vizsgálatot a Szegedi Tudományegyetem munkatársai végezték el. Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel hatszázötven személyt értesített a Központi Statisztikai Hivatal – hangzott el a Hild téren csütörtök reggel tartott sajtótájékoztatón.

Fotó: Csabai István

Egy 49 éves nő 2020. május 10-én megjelent egy kunmadarasi üzletben, majd előzetes szóváltás nélkül elővett a táskájából egy konyhakést és elindult az eladó irányába. Az üzletvezető észlelte az esetet és rákiabált a nőre, aki ezt követően bement a kiszolgáló pult mögé és kergetni kezdte a két dolgozót. Az akadályként útjába borított állvány sem állította meg a támadót, ezért kimenekültek előle az üzletből. Az eladó egyenesen a rendőrőrs irányába rohant, nyomában az asszony a késsel a kezében.

Fotó: police.hu

Korábban nem látott mennyiségben került fogható méretű háromnyaras ponty a Tisza-tóba. Kedden Tiszafüreden ért véget az országos rendkívüli haltelepítés, melynek keretében közel három hét alatt ezerkétszáz tonna pontyot telepítettek a magyar horgászvizekbe.

Fotó: Ujvári László

Az Agrárminisztérium vadétellel járul hozzá az egészségügyi dolgozók munkájának megsegítéséhez. Országszerte 35 helyszínen mintegy 5000 adag ételt kapnak az egészségügyben dolgozók. A karcagi Kátai Gábor Kórház hétfőn kapta meg az adományt.

Fotó: Daróczi Erzsébet

Egy motorkerékpárral közlekedő személy elveszítette uralmát járműve irányítása felett és balesetet szenvedett a Szolnok-Tenyősziget Tanya 120. előtti mellékúton.

Fotó: police.hu

A büntetlen előéletű, középkorú férfi féltékenységéből fakadóan volt, hogy ököllel ütötte, volt, hogy az ajtóhoz verte élettársa fejét, és kétszer az asszony gyűrűsujját is eltörte, ami végül maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult. Az utolsó bántalmazáskor pedig rárúgta a lakása ajtaját, elvette a telefonjait és felszólította, hogy ne merjen a rendőrséghez fordulni.

Hétfőn megkezdődtek a szakmai gyakorlati vizsgák a Szolnoki Szakképzési Centrum jászberényi tagintézményében. A Klapka György Szakgimnázium és Szakközépiskola a járványügyi előírásoknak megfelelően szervezte meg a vizsgákat. Tizenhét szakmából mintegy százhúsz diák adhat számot szakmai tudásáról az elkövetkezendő hetekben.

Fotó: Gémesi Balázs

Elkezdődik az egyik legjobban várt fejlesztés a Városmajor úton. A tüdőkórház környezete több mint ötszázötvenmillió forintból újul meg, s ennek köszönhetően akár már az ősszel átadhatják Szolnok legnagyobb közparkját.

A sétálók és a sport szerelmesei is kellemes órákat tölthetnek majd az új parkban
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában