Megmérettetés

2020.05.31. 15:30

Nemzetközi versenyen remekelt a tiszaroffi Sasvári István Vince

Kellemetlen helyzetbe kerültek március elején azok a diákok és felkészítő tanáraik, akik éppen egy tanulmányi verseny felkészülési szakaszában jártak.

Ujvári László

Sasvári István Vince a táblára írta helyezését a tiszaroffi osztályteremben

Fotó: Ujvári László

Bár a megszerzett tudás nem vész el, a koronavírus-járvány viharos szele elsöpörte vagy megváltoztatta a tervezett eseményeket. Egy rendhagyó, nemzetközi szavalóversenyen ért el megosztott második helyezést Sasvári István Vince, a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvoda nyolcadik osztályos diákja.

– Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete idén tizenegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos mesemondó és szavalóversenyét a Kárpát-medencei és diaszpórában élő gyermekek, valamint felnőttek számára – magyarázta hírportálunk kérdésére Jancsó Erika. – Sajnos a járvány miatt nem tudtunk kiutazni Bécsbe, a szervezők minden versenyzőtől versvideót kértek – folytatta a felkészítő pedagógus.

Sasvári István Vince a táblára írta helyezését a tiszaroffi osztályteremben
Fotó: Ujvári László

Összesen százötven videó érkezett a járvány által az online térbe kényszerülő szavalóversenyre. Sasvári István Vince egy igazán nehéz költeményt, Radnóti Miklós Trisztánnal ültem című versét választotta. A beérkezett anyagokat négytagú zsűri értékelte, majd rangsorolta. István kategóriájának bírálói között olyan elismert szakemberek foglaltak helyet, mint dr. Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész vagy dr. Szaffkó Péter és dr. Fűzfa Balázs egyetemi docensek.

– Mindig érdekelt, vonzott a szereplés, hogy színpadra álljak és előadjak – mondta Sasvári István Vince. A végzős diák kérdésünkre azt is elmondta, hogy a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban folytatja tanulmányait, hosszú távon pedig színész szeretne lenni.

Sikerének értékét növeli, hogy felülről nyitott kategóriában lett második. Hetedik osztályosok és attól idősebbek mezőnyében állt helyt, számos felnőtt között. Jól érzékelteti sikerének súlyát, hogy az, aki megelőzte, huszonhat éves, és pedagógusvégzettséggel rendelkezik. A második helyen pedig egy tizenhat éves középiskolás diáklánnyal osztozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában