galériával

2020.05.23. 14:00

Őzhúst kaptak a szolnoki kórházak

Több tíz kiló őzhúst kaptak a szolnoki intézmények. Ez a környező vadászok ajándéka az egészségügyben dolgozóknak.

Molnár-Révész Erika

Hetvenöt kilogramm konyhakész őzhúst kapott pénteken a szolnoki Hetényi Géza megyei kórház. Az adományt az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának tájegységi fővadásza, Kelemen József adta át. Ez az őzhús a környező vadászok ajándéka az egészségügyben dolgozók munkájának elismeréséül. Ez az akció már közvetlenül nem függ össze a járvánnyal, hanem egy országos kezdeményezés része, mondta a fővadász az átadón.

Kelemen József elmondta, az Agrárminisztérium azon dolgozik, hogy az egészséges vadhús minél nagyobb szerepet kapjon a közétkeztetésben is. Az adományt nyolc megyebeli vadásztársaság ajánlotta fel, magát az ételt, vagyis az őzpörköltet a kórház konyháján főzik majd meg.

– Nagyon örülünk neki, hiszen eleve nehezen lehet vadhúshoz jutni. Remélem, ízleni fog a dolgozóinknak. Ha fejenként harminc dekagrammal számolunk, körülbelül kétszáz munkatársunknak jut ebből az adagból étel. De úgy tudom, hogy később még kapunk belőle – mondta Bencsikné Disznós Éva, a kórház élelmezési vezetője.

Az adományból a szolnoki MÁV Kórház is kapott, ahová összesen harmincnégy kilogramm vadhúst szállítottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában