Interneten is megosztják

2020.05.29. 07:00

Pakolás közben leltek rá a különleges kötetre Mesterszálláson

Nem mindennapi leírással bővült a helyi könyvtár állománya. Az egykori mezőhéki Táncsics Mezőgazdasági Termelőszövetkezet jó néhány környékbeli településen élőnek is munkát, megélhetést jelentett. Többek között mesterszállásiaknak is.

Szabó Lilla Laura

– A volt nyugdíjasklub-vezető költözik éppen, pakolás közben bukkant rá egyebek mellett egy könyvre, mely elmeséli a termelőszövetkezet történetét. Igazán nagy volt az érdeklődés iránta, így a könyvtár közösségi oldalán fejezetenként megosztjuk, hogy minél többekhez eljuthasson – részletezte Soós Edina, az intézmény közösségszervező munkatársa.

– A művet egy nyugdíjas főkönyvelő, Marinka Zsigmond állította össze, gondos kutatómunkával. A kétezres évek elején adták ki, mindössze tizenöt példány készült belőle, így valóban kincsként tekintünk arra az egyre, amihez a könyvtár hozzájutott – fejtette ki Soós Edina. Arról szintén szót ejtett, hogy a fejezetek nagy népszerűségnek örvendenek a világhálón, jó néhányan jelezték már, hogy várják a további oldalakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában