Választás

2020.05.27. 11:30

Szűcs Dániel lett Mezőtúr új alpolgármestere

Herczeg Zsolt polgármester a közelmúltban rendkívüli videótájékoztatóban jelentette be, hogy döntés született a hónapok óta húzódó alpolgármester-választás ügyében. A képviselő-testület hosszú időn keresztül nem tudott dönteni, hogy a két jelölt közül ki töltse be a posztot. Végül Szűcs Dániel lett az új alpolgármester.

Szabó Lilla Laura

– A Debreceni Törvényszék ítéletének eleget téve megszüntettem az önkormányzat hét hónapja fennálló törvénysértését. Ez abban nyilvánult meg, hogy a képviselő-testület a helyhatósági választások óta nem választott alpolgármestert. Háromszor terjesztettem elő a kérdést, egyszer sem sikerült döntenünk – mondta Herczeg Zsolt.

Szűcs Dániel alpolgármester
Fotó: Beküldött fotó

A megyei kormányhivatal keresetet nyújtott be, majd egy harmincnapos határidőt adott a döntésre. Herczeg Zsolt a járványhelyzet miatt egyesével egyeztetett a képviselő-testület tagjaival, valamint a jelöltekkel, végül Szűcs Dánielt jelölte ki alpolgármesternek.

– A következő hetekben szeretném részletesen megismerni a hivatal és az önkormányzat feladatellátási rendszerének működését. Emellett a fejlesztési feladatok és elnyert pályázatok sikeres megvalósulásának segítését szintén célul tűztem ki – fejtette ki Szűcs Dániel. – Azt is tudom, hogy a turisztikáért is felelős leszek, melyre már régóta szívügyemként tekintek. Célom, hogy turisztikai értékeinket mind a mezőtúriaknak, mind az idelátogatóknak összefogva, csomagban tudjuk vonzóvá tenni – részletezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában