A szolnoki nyugdíjasklubok tagjai fegyelmezetten „várnak”

– Február huszonnegyedike óta nem tartottunk értekezletet, a szépkorú szervezeteink nem rendeztek egyetlen klubfoglalkozást. Fegyelmezettek vagyunk, és betartjuk a vonatkozó jogszabályokat – számolt be korlátozott tevékenységükről a húszéves Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének elnöke, a városi idősügyi tanács és civil tanács alapító tagja, az Idősügyi díjas Deák Jánosné.

Mészáros Géza

A tizenkilenc helyi nyugdíjasklubot és harmincegy egyéni tagot számláló egyesület tagsága hétszáz fő. Az életkorukból adódó kockázatok miatt az ötven fős vezetőség – amennyiben a veszélyhelyzettel kapcsolatos előírások nem változnak – legközelebb várhatóan augusztus tizenötödike után tarthatnak érdemi megbeszélést egymással.

Megtudtuk, a telefonon és interneten történő kapcsolattartásokból az derült ki, hogy a klubtagok egy része saját kertjében tüsténkedik, néhány fős társaságban és megfelelő távolságtartással főleg a Zagyva-parton sétálgatva tartják jó állapotban a fizikumukat, manapság pedig már az „engedélyezett” külsős, teraszos vendéglátóhelyekre ellátogatva oldják fel az eddigi bezártságérzésük gyötrelmeit.

Deák Jánosné több sajnálatos eset kapcsán hírportálunktól is segítséget kért. Ezúton hívja fel a nyugdíjastársak, idős emberek figyelmét, hogy manapság gátlástalan csalók csöngetnek be kiszemelt szépkorú áldozataikhoz, s a járványügyi helyzetre hivatkozva kérnek mások számára pénzbeli támogatást. Illetve, ezen idegenek lakáson belüli, mondvacsinált környezettanulmány okán mérik fel a terepet, és lopnak értékeket a segítőkész és gyanútlan idős emberektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában