Megszorítások

2020.06.09. 07:00

Kevesebb bevétellel számolhatnak idén Jászberényben

A veszélyhelyzet miatt október 15-ig elrendelte a nem kötelező feladatokra szánt támogatások zárolását a költségvetésben Jászberény polgármestere. Mint azt megírtuk, a Fidesz-frakció nem tartja ­indokoltnak a támogatások megvonását. Mindezekre reagálva Budai Lóránt polgármester elmondta, hogy több mint egymilliárdos forráshiánnyal vették át a várost.

Illés Anita

Budai Lóránt polgármester azt is hangsúlyozta, hogy az Electrolux kivonulása szintén több száz milliós kiesét jelent a büdzséből.

– A gépjárműadó elvonása miatt további bevételcsökkenéssel kell számolni. Ha a veszélyhelyzetben a vállalkozóknak decemberig nem szükséges feltölteni az adókat, akkor ez előzetes információink szerint újabb százötven-kétszáz millió forint kiesést jelent. A túlélésre rendezkedtünk be. A nem kötelező feladatokra kevesebb jut. Jelenleg azt látjuk, hogy a zárolások feloldására nem lesz lehetőség októberben – tette hozzá.

Mint mondta, a megszorításokról zárolás előtt egyeztettek a Fidesz-frakcióval és a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjével is.

– A polgármesteri hivatal átszervezésével kapcsolatban állásfoglalást kértünk a kormányhivataltól, hogy a rendkívüli jogrendben elvégezhető-e az átalakítás. Azt a választ kaptuk, hogy ezt semmi nem tiltja – jegyezte meg a polgármester.

A járványügyi korlátozások feloldása után, terveik szerint júliusban lesz képviselő-testületi ülés, ahol a nyilvánosság előtt vitatják meg a döntéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában