karitász

2020.06.02. 16:30

Németországból jött adomány Nagykörűbe

Ruhák, cipők, játékok, könyvek, de még hangszerek is voltak abban a teherautónyi adományban, ami Németországból érkezett a településre a minap.

Rimóczi Ágnes

Ruhákat, könyveket és játékokat is rejtettek a dobozok

Fotó: VB

A helyi plébános ismeretsége által jutottak a csomagok a községbe egy kint élő, besenyszögi származású család jóvoltából. A most érkezett holmikat a nagykörűi Katolikus Karitász szervezet és a plébános fogadta.

– A csomagokat szétválogatjuk és elosztjuk. Ekkora mennyiségből természetesen jut a plébániánkhoz tartozó környező településekre is. Így csataszögi és kőtelki családok is részesülhetnek az adományból – felelte érdeklődésünkre Sziráki Sándorné, a helyi karitászcsoport vezetője. A holmik szétosztásában a csoport tagjai segítenek majd, azokat a művelődési ház nagytermében rendszerezik, és onnan lehet majd válogatni, hogy kinek mire van szüksége.

A közelmúltban egyébként élelmiszeradományt is osztottak a településen. Az egri Főegyházmegyei Karitász Központtól érkezett harminc csomag, melyekből idősek és főleg kisgyermekes családok részesültek.

Ruhákat, könyveket és játékokat is rejtettek a dobozok
Fotó: VB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában