beruházás

2020.06.18. 07:00

Sportpark épül a játszótér mellett Mezőtúron

Elkezdődtek a játszótér bővítésének munkálatai az Ifjúsági-lakótelepen. Az első feladatok között a kiemelt betonszegély kialakítása szerepel. Ezenfelül új elemekkel bővül a terület.

Szabó Lilla Laura

– Az önkormányzat egy sikeres pályázatból biztosítja a forrást a fejlesztésre, melynek összértéke közel hat és fél millió forint. Összesen kétszázmillió forintnyi támogatást nyertünk el, amelynek nagy részét a színház felújítására fordítjuk, emellett további fejlesztéseket is megvalósítunk – részletezte Herczeg Zsolt polgármester.

Hozzátette, padokat szintén kihelyeznek majd. További változás lesz még a „D” típusú sportpark, melyet a játszótér közelében alakítanak ki.

– Ez egy százötven négyzetméteres terület, ahol változatos mozgásformák végzésére alkalmas eszközöket helyezünk el. A terveink között egy új kandeláber beszerzése szintén szerepel, így sötétedés után is biztonságosan használható lesz a park – mondta.

Herczeg Zsolt arról is beszámolt, hogy a sportfejlesztések másik részeként egy kétszáz méteres futókört szintén kialakítanak majd, ez a városi sportcentrum területén kap helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában