adományátadó

2020.07.16. 19:00

Egymillió forint értékű műszereket kapott a szolnoki kórház

A koronavírus-járvány idején a Hetényi Géza Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya az első vonalban küzdött a betegség terjedése ellen.

Hartai Gergely

A kórház orvosai ki is próbálták az új eszközöket

Fotó: Hartai Gergely

Munkájukat korszerű eszközök segítették, gépparkjuk azonban most tovább gyarapodott. A Magyarországi Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítványnak köszönhetően ugyanis mintegy egymillió forint értékű adományt kapott a részleg. A műszereket csütörtökön dr. Balla Rozália kuratóriumi elnök adta át az intézménynek. Megtudtuk, az eszközök a légút feltárásánál segítik a szakemberek munkáját.

– Örülünk ennek az adománynak, hiszen már készülünk a járvány második hullámára. Intubálódobozt és a gége feltárásához szükséges laringoszkópot kaptunk, amelyeknek köszönhetően kevésbé kell közel hajolni a beteghez – mutatta be az eszközöket dr. Bendó Mihály, a sürgősségi osztály vezető főorvosa.

A kórház nevében dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató köszönte meg a felajánlást. Mint mondta, a mai helyzetben kiemelten fontosak ezek a műszerek, annál is inkább, mert jelentős szerepet játszanak a kórházi dolgozók egészségének védelmében is.

A kórház orvosai ki is próbálták az új eszközöket
Fotó: Hartai Gergely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában