Jászkunság

2020.07.13. 08:00

Ezekre a hírekre kattintottak legtöbbet olvasóink az elmúlt héten

Tizedszer rendezték meg a babfesztivált Jászapátin, megtörtént a műszaki átadás-átvétel a szolnoki MÁV-strandon, tábort tartott a Szolnoki Kutyaiskola – ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Ujvári László

Tizedik alkalommal rendezték meg a Babfesztivált vasárnap délután Jászapátin, a Gazda-Farmon. A főzőversenyre ízletes ételekkel ezúttal tizenöt csapat nevezett. Legjobbnak a Babközi Otthonos Óvoda főzőinek babos káposztája bizonyult. Második helyezést értek el az Ördögök, harmadik pedig a Támpírok csapata lett.

Fotó: Pesti József

Az átépítést követően megtörtént a műszaki átadás-átvétel, és egyéb folyamatban lévő hatósági eljárás végeztével, várhatóan az október 23-án kezdődő hosszú hétvégén megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a MÁV-strand. Mindezt Rózsa József, a Véső úti MÁV Sportcentrumot üzemeltető Szolnoki Sportcentrum Nkft. ügyvezető igazgatója jelentette be csütörtökön, sajtónyilvános bejáráson.

Fotó: Csabai István

A Tisza-tó régió legjobban várt strandfejlesztése ért véget a múlt héten, átadták a jelentős korszerűsítésen átesett Tisza-tó Strandot. Ezzel a régió legnépszerűbb partszakasza új esélyt kapott, hogy régi fényében ragyogjon. Egyszerre több projekt alkotja azt a csomagot, melynek eredményeként idővel teljes mértékben megújul a Tisza-tó Strand.

Fotó: Ujvári László

Ismét tábort tartott a Szolnoki Kutyaiskola. Gyerekek és kedvenceik tanulják meg az együttélés, a sétálás és a másokkal való találkozás szabályait. A teljes heti tanulás és felkészülés után a gyerekek kedvenceikkel péntek délután házi vizsga keretében mutatták be tudásukat szüleik előtt.

Fotó: Mészáros János

Első alkalommal rendezte meg a Szent Flórián a Tűzoltóság Múltjáért Alapítvány az egyhetes táborát, melyen 25 általános iskolás vesz részt a megye különböző településeiről. Az egy hét alatt sok kaland várt a fiatalokra. Például tüzes vizes programokon vettek részt és megismerkedtek a tűzoltók munkájával és eszközeivel.

Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában