Galériával

2020.07.15. 19:00

Facsemetéket ültetnek minden kisgyermeknek Tiszafüreden

Még tavaly döntött úgy a város képviselő-testülete, hogy minden újszülött gyermeknek egy fát ültetnek Tiszafüreden, közel az érintett családok lakóhelyéhez. A csemetéket még korábban kihelyezték, szerdán pedig a gyermekek és szüleik gondjaira bízták.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Az eredeti terv szerint, a facsemetéket a családokkal közösen ültették volna el, azonban a pandémia közbeszólt. Végül a névtáblák kihelyezése lett közös program, melyre július 15-én szerdán került sor.

– Az újszülött tiszafüredi gyermekek tiszteletére ültettük ezeket a fákat. Ezekre kerültek fel ma a babák nevével és születési dátumával ellátott táblák – összegezte a történteket hírportálunknak Ujvári Imre.

– Célunk, hogy erősítsük a gyerekeknek a városhoz és a természethez való kötődését. Azt jelképezik, hogy ide kötik őket a gyökereik és idővel ők is itt találhatják meg a számításukat – magyarázta a városvezető.

Egy nap alatt három helyszínen, a város három pontján találkoztak a családok. A Budasi Szabadidőparkban, a Béke téren és a Nyitnikék Óvoda melletti zöld területen. Nemcsak a névtáblákat helyezték ki a facsemetékre, hanem egyúttal a szülők és a gyermekek gondozására bízták azokat. A fákhoz és a feliratozott névtáblákhoz az egyik helyi vállalkozó felajánlásának köszönhetően egy-egy kis locsolókanna is járt. A színes kertészeti eszköz rögtön az apróságok kedvence lett, nagy lendülettel vetették bele magukat a locsolásba.

– A faültetés mellett minden gyermeket vállaló tiszafüredi családnak egy húszezer forint értékű babacsomaggal kedveskedünk, így szeretnénk elismerni a gyermekvállalást és az odafigyeléssel megkönnyíteni az újszülöttek gondozását, ápolását – részletezte.

A lépéssel két legyet üt egycsapásra a város: fát ültetni örömteli tett korunk klímahelyzetében, akárcsak a családok és a gyermekvállalás ilyen módon történő elismerése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában