a fogyatékkal élőkre is gondolnak

2020.07.07. 07:00

Havonta rendeznek közösségi programot Újszászon

Beindul az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete által működtetett újszászi PLUSZ PONT Közösségi Házban is az élet.

Kovács Berta

A programok előtt júniusban egy találkozóra hívták a helyieket, melyen szó esett arról, hogy nappali intézményt indítanának a kisvárosban. Újszászon is laknak fogyatékkal élők, akik számára hasznos volna egy olyan hely, ahol a hétköznapon hasznosan tölthetik el az idejüket.

Fehérváry Tünde elnök elmondta, nappali ellátásban azok mellett, akik mozgáskorlátozottak ugyan, de értelmileg épek, gondolnak a legsúlyosabban fogyatékosokra is, így több csoportot indítanának.

Az épületet rendelkezésükre bocsátó helyi önkormányzattal megegyeztek, hogy az újszásziak elsőbbséget élveznének, de ezt a szolgáltatást a környező településen élőkre is kiterjesztik, ennek kapcsán majd fel is keresik őket.

A találkozón pedig megállapodtak abban, hogy a közösségi házban minden hónap utolsó szerdáján klub jellegű kötetlen közösségi programot szervez az érdeklődőknek az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában