Galériával

2020.07.02. 16:30

Napközis sporttábort szerveztek a gyermekeknek a szolnoki bázison

Katonaszülők gyermekeinek szervezett napközis sporttábort az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis. Immáron a huszonötödiket.

Mészáros Géza

Fotó: Mészáros János

– A mostani járványügyi veszélyhelyzet, de a korábbi kötelező szolgálati beosztásuk miatt is, általában nyáron is sok feladatuk van katonáinknak – magyarázta a tábor szükségességét dr. Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese.

– A vakáció időszakában a biztonságos gyermekelhelyezés komoly fejtörést okoz a szülőknek. A bázis tradicionális tábora megfelelő alternatívát szolgáltat erre. Olyannyira kitűnőek a feltételek, hogy minden évben teltházzal, stílszerűen teltsátrakkal működünk. Idén is háromszor húsz fős csoportokban, azaz hatvanan élvezik a sporttábor szolgáltatásait a kisalsós korosztálytól kezdődően egészen a 15-16 éves középiskolás diákokig.

– Virág Zoltán főhadnagy, testnevelő tiszt állítja össze a napi feladatsort, mellette csoportonként két-két segítő foglalkozik a fiatalokkal. A táborlakók, ha nem is túlságosan katonai szigorral, de rendezetten, irányítottan végzik a gyakorlatokat. A sportjátékok között labdajátékok, úszás és ügyességi feladatok szerepelnek. A járvány miatt idén csupán két turnusunk lesz, ezen a héten és a következőben fogadjuk a gyerkőcöket. A napi mozgás mellett egy déli melegétkeztetés, illetve egy délutáni uzsonna tölti fel őket energiával – mondta el Bali ezredes.

Csütörtökön reggel még kisebb csoportokban sportoltak a bázis szabadtéri és fedett létesítményeiben a diákok, ám a délelőtti felhőszakadás a tornaterembe parancsolta őket. Mint minden gyermek, a táborlakók sem aggódtak a körülmények miatt, és hamarjában a csarnokban is feltalálták magukat – önfeledten röplabdáztak a hirtelen jött és gyorsan elvonuló égi áldás idején.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában