Értékelés

2020.07.24. 07:00

Sikerrel zárult a foglalkoztatást javító program a Jászságban

Összegezték és értékelték a Jászberényi Járásban megvalósult foglalkoztatási együttműködési paktum projektet a Déryné Rendezvényházban.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

A köszöntők sorában Vári-Nagy Judit, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője kiemelte a program során együttműködő partnerszervezetek munkáját, melyek egy közös stratégia mentén dolgoztak a Jászság gazdasági és foglalkoztatási helyzetének javításáért. A célokra a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 433 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amit hármas konzorciumban valósítottak meg a megyei kormányhivatallal és a jászberényi „Helyet” Alapítvánnyal együttműködve.

Tóth János a munkaerőpiaci helyzetet ismertette
Fotó: Gémesi Balázs

Az eredményeket Hegyi István projektmenedzser ismertette a fórumon. Összességében sikeresnek értékelte a pályázatot, ám a járványhelyzet módosította az egyes határidőket. A helyi gazdaság szereplőinek munkaerőigényeiből kiindulva képzési és foglalkoztatási programokat valósítottak meg. Ezek elősegítették többek között a hátrányos helyzetű és inaktív személyek elhelyezkedését.

A szakmai megvalósítók részéről elsőként Gáspár Csaba, a paktumiroda vezetője a partnerek feladatairól és együttműködéséről számolt be. Majd Kárpáti Dóra, a „Helyet” Alapítvány munkatársa a munkaerőpiaci szolgáltatásokkal kapcsolatban osztotta meg tapasztalatait. Az előadásokat Tóth János, a Járási Foglalkoztatási Osztály vezetője zárta, aki a Jászság munkaerőpiaci helyzetének tükrében mutatta be az eredményeket. Megtudtuk, hogy a munkaerőpiaci programban részt vevők száma a tervezett 282 fő helyett 312 fő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában