szegregátum

2020.08.15. 07:00

Az utakat is javítják Jászapáti hátrányos helyzetű városrészében

Folyamatban van a város központjában található úgynevezett Temesvár szegregátum fejlesztése.

Illés Anita

Célja többek között, hogy javítsa az ott élő hátrányos helyzetű lakosok életkörülményeit és elősegítse társadalmi integrációjukat. Az önkormányzat háromszázharmincmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a leszakadó városrészeken jelentkező társadalmi, fizikai és gazdasági problémák kezelésére.

– A korábbi komplex telepprogram folytatása a megvalósuló projekt, mely az érintett városrész lakófunkciójának erősítésén túl szociális és közösségi terek kialakítását, valamint képzések, programok szervezését is tartalmazza – tájékoztatott Farkas Ferenc polgármester.

Megtudtuk, hogy az utak, járdák és csapadékvíz-elvezető rendszer javítását már elkezdték a szakemberek és folyamatban van a piac mellett egy új játszótér építése is. Ezenfelül a fejlesztés során a tervek szerint új lakóházat és szociális bérlakásokat létesítenek a szegregátum területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában