Galériával

2020.08.20. 11:30

Gálaesten adták át a városi kitüntetéseket Jászberényben

Nemzeti ünnepünk előestéjén gálaműsor keretében adták át a legfontosabb városi kitüntetéseket a Lehel Film-Színházban. A történelmi zászlók és a Jászkürt behozatala után felcsendült a nemzeti és a jász himnusz a Jászsági Hagyományőrző Egylet közreműködésével. Szikra István, Jászberény díszpolgára ünnepi köszöntőjében méltatta az elismerésben részesülőket, majd Budai Lóránt polgármester átadta a kitüntetéseket. A ceremónián bemutatták a díjazottak szakmai életútját, tevékenységét.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

A képviselő-testület Pro Civitate díjat adományozott Buzás Sándornak, aki a rendszerváltást megelőzően utolsó tanácselnökként vezette a várost. Határon túlra, Marosszentgyörgyre került a város tiszteletbeli polgára cím, melyet idén Bereczki Sándor vezérigazgatónak ítéltek oda. Sipos Orbán kulturális és művészeti díjban részesült Farkasné Szőke Tünde, a Palotásy János Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője és Kiss Henriett muzikológus, zeneirodalom-tanár.

Ebben az évben a grémium döntése alapján a Zirzen Janka közoktatási díjat Gulyásné Kurtán Krisztina tagintézményvezető-helyettes, Mészárosné Suba Judit intézményvezető-helyettes, Pólyáné Balla Julianna középiskolai tanár és Tukacsné Kovács Judit tagintézményvezető kapta.

Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díjban részesült Bánföldi Józsefné a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház élelmezési osztályvezetője, Dr. Kiss Barna főorvos és Palcsó Annamária, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője. Átadták a Szent Klára szociális munka díjat is. Ezt Misovics Éva vezető ápoló és Heringei Mária szakápoló érdemelte ki.

Gerevich Aladár sportdíjban részesült Soós László, a JSE ITF Taekwon-do Szakosztály vezetője és Ugrin György főiskolai adjunktus. Rendészeti díjjal ismerték el Fazekas-Füzesi Nóra rendőrőrnagy, hivatalvezető és Hudra József címzetes tűzoltó zászlós munkáját.

Az ünnepséget Illési Erika hegedűművész, Eckhardt Éva csellóművész és Heizer Zsófia zongoratanár előadása gazdagította. Dallamokon át, a zene szárnyán belső utazásra hívták a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában