Nyári tábor

2020.08.22. 07:00

Játékosan ismertették meg a gyerekekkel hagyományainkat Kuncsorbán

Izgalmas tábor várta a legkisebbeket a településen a közelmúltban. Stassné Ullár Hajnalka polgármestertől megtudtuk, egy pályázat adott lehetőséget a kedves és hasznos programok szervezésére.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Húszan vettek részt a napközis tábor foglalkozásain

Forrás: Beküldött fotó

– Tulajdonképpen egy nyári napközis táborról volt szó, amelynek középpontjában a népi hagyományok, játékok álltak. Fontos, hogy a fiatalabb generáció is megismerkedjen a tradíciókkal, játékos formában még nagyobb élményt jelentett számukra – részletezte a településvezető. Kiemelte, a közel kéthetes eseményt az óvodai zárvatartáshoz igazították, hogy a dolgozó szülők csemetéi számára is biztosított legyen a felügyelet.

– Óvodapedagógus segítette a kicsiket, összesen húsz gyermek vett részt a táborban, ami természetesen ingyenes volt – magyarázta a polgármester.

A gyerekek változatos technikákkal számos művet alkottak, melyeket haza is vihettek. Finomságokat szintén készítettek, a klasszikus kókuszgolyó igazán nagy sikert aratott, hiszen a különböző folyamatok közben is érdemes volt kóstolni a nyalánkságot.

Húszan vettek részt a napközis tábor foglalkozásain
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában