kerékpárút-felújítás

2020.08.12. 11:30

Keresik a pályázati lehetőségeket Szolnokon

Évek óta visszatérő probléma a városi Tisza-hídnál lévő járda, kerékpárút állapota.

Rimóczi Ágnes

A szétrepedezett burkolat nehezíti a közlekedést

Fotó: Rimóczi Ágnes

A közösségi portálon is többször szóba kerül a téma. Az egyik szolnoki csoportba a közelmúltban kerültek fel képek, néhány kérdés kíséretében, amit a tagok fogalmaztak meg az útszakasszal kapcsolatban.

A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint a városi Tisza-híd és ártéri Tisza-híd közötti szakaszon a korábbi járda kiszélesítése, kerékpárúttá, illetve gyalog- és kerékpárúttá történő átépítése 1997-ben a szolnoki önkormányzat beruházásában valósult meg.

„Társaságunk csak az országos kerékpárút-törzshálózat egyes elemeinek és a főutakkal párhuzamos kerékpárutak lakott területen kívüli szakaszait vette át kezelésbe, így az adott szakasz üzemeltetése, fenntartása, szükség szerinti felújítása nem tartozik a feladatkörünkbe” – áll a közleményben.

Kérdésünkkel az önkormányzatot is megkerestük. A közlekedési osztálytól kapott információ szerint az említett kerékpárút és járda állapota ismert probléma a város vezetése előtt. A burkolat felújításának és a hozzá kapcsolódó költségeknek a nagysága mintegy ötvenmillió forint lenne, amire a jelenlegi költségvetés nem biztosít forrást.

A szétrepedezett burkolat nehezíti a közlekedést
Fotó: Rimóczi Ágnes

– A rendelkezésre álló keretek alapján lokális javításokat tudtunk végezni, mint a hiányzó korlátelemek pótlása. Az önkormányzat keresi a lehetőséget pályázat útján történő források biztosítására a nagyobb volumenű fejlesztések, felújítások megvalósításához, és ez alól az említett járda és kerékpárút sem kivétel – mondták el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában