pályázati forrásból

2020.08.10. 16:30

Közösségi színtérré alakítják a szajoli holtágat

Augusztus végére fejeződhetnek be a Holt-Tisza partján zajló munkálatok. A holtág mintegy hatvanmillió forintból újul meg, a pénzt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyerte a község.

Rimóczi Ágnes

– A beruházás keretében új horgászhelyeket alakít ki a kivitelező, egy járda vezet a játszótérhez és a homokfoci-pályához, lesz egy kis színpad, illetve középen egy közösségi, fedett kiülőhely, ahol családok, baráti társaságok tudnak bográcsozni és szalonnát sütni – felelte érdeklődésünkre Szöllősi József.

A polgármester hozzátette, hogy további fejlesztésként építenek egy megújuló energiaforrásokat használó, akadálymentesített család- és gyermekbarát kiszolgálóhelyiséget, ahol a mosdó, zuhanyzó és vécé mellett pelenkázó is helyet kap. Épül egy kiszolgálóút, ami biztosítja az akadálymentesített lejutást a tópartra, és lesz parkoló is.

A tervek szerint már ősszel birtokukba vehetik a horgászat szerelmesei és a kikapcsolódni vágyók a holtágat, amit a jövőben – vízminőség-javítást követően – szeretnének szabadstrandként is használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában