Galériával / videóval

2020.08.17. 20:00

Látványos versenyen „csaptak össze” a roncsautók Öcsödön

Roncsautók jöttek-mentek Öcsöd határában vasárnap. A járművek komoly versenyen mérettek meg, a gyorsasági roncsderbi országos bajnokság második helyszíne volt a település melletti pálya, ahol benzingőzből, motorzajból és sárból nem volt hiány. A látványos, kiváló hangulatú autós eseményen a versenyzők, az elismeréseken túl garantált adrenalinfröccsel lettek gazdagabbak, de a nézők, szurkolók is maradandó élményekkel térhettek haza.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Rimóczi Ágnes

Fehér, fekete, kék, piros autók gördültek a rajtvonalhoz, s amikor néhány kör után visszatértek az alkalmi garázsukba, már nehéz volt eldönteni, hogy pontosan melyik autót látjuk, hiszen akkor már vastagon borította a sár a járműveket. Jöhetett a csapatmunka, gyors takarítás, pillantás a motorháztető alá, s máris gurulhattak a következő futam rajtjához. Már ez is látványos volt az autók szerelmeseinek, de az igazi élményt a futamok jelentették.

A nyolcszáz méter hosszú pályán több mint nyolcvan versenyző rótta a köröket hol lassabban, hol őrületes tempóval. A nézők soraiban felszisszentek, amikor 90-100-as tempóval érkeztek egy kanyarba és összekoccantak az autók, így azt csak elképzelni tudjuk, hogy milyen izgalommal élték meg például ezt a versenyzők. Sárbombából viszont garantáltan a pálya szélén nézelődők kaptak többet, egy-egy nagyobb gázfröccsnél alaposan beterítették őket az autók. De senkit nem zavart mindez túlzottan, hiszen az öcsödi versenyre kilátogatók számítottak az extrém élményekre.

Ilyen volt az egyik autó borulása, egy elszabadult kerék vagy egy kis híján robbanó motor. Nagy baj szerencsére nem történt, mindenki épségben hazatért a verseny után. A derbisek – úgy a versenyzők, ahogy a szurkolók is – sokáig nem pihenhetnek, hiszen alig két hét múlva már az országos bajnokság következő állomásán dübörögnek a motorok. Augusztus 30-án Köröstarcsán várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában