Kisújszállás

2020.08.09. 15:30

Óriásbábként keltek életre Csukás István híres mesefigurái

Majd négy hónap után nyitott ki újra, és fogadja a vendégeket a Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtár. Alkalmazkodva az előírásokhoz, sokadszorra szervezték át tervezett programjaikat – tudtuk meg Janó Lajos igazgatótól.

Daróczi Erzsébet

A Süsü Sárkányvár Családi Játéktár folyamatosan bővülő tárlatai nagyon népszerűek a gyerekek körében

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Nehéz időszakon vagyunk túl, hiszen március 16-a óta valamennyi telephelyünk zárva tartott. De nem tétlenkedtünk, aktív háttérmunkát végeztünk. Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően megújíthattuk a Süsü Sárkányvár Családi Játéktár arculatát, illetve megvalósíthattuk a „Gombóc Artúr és barátai” című mesekiállítást, mely a kisújszállási születésű Csukás István népszerű mesefiguráit ábrázoló óriásbábokra épül – részletezte Janó Lajos.

Az intézmény igazgatója kiemelte, hogy munkatársai a kényszerszünet ideje alatt sem veszítettek lelkesedésükből, ennek egyik jeleként szabadtéri könyvtárat hoztak létre, ahol cserebe­rére nyílt lehetőség – ha valaki elvitt egy könyvet, annak hoznia kellett magával egy másikat.

Pardi Márton és testvére, Regina (balra), valamint Kovács Regina a Mirr-Murrt és Oriza Triznyákot ábrázoló óriásbábok előtt
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Igyekeztünk kreatívan eltölteni az elmúlt hónapokat, mialatt karbantartási munkálatok is zajlottak a telephelyeinken. A néprajzi kiállítótermünkben az „Egy kenyéren… A búza útja, míg a kenyér az asztalunkra kerül” című tárlattal nyitottunk, ami már látogatható, de tulajdonképpen ma este, Berecz András mesemondó előadásával nyílik meg a nagyközönség előtt. A mozink is elindult, melynek műsorát csak két hétre tudjuk előre megtervezni. A lakosság nagyon várta már, hogy legyenek programok, ki lehessen mozdulni otthonról. Augusztustól decemberig a teljes programkínálatunkat újragondoltuk, igazodva az ötszáz fős korlátozáshoz. Amennyiben sikerül megvalósítanunk a terveinket, nagyon színvonalas őszi és téli felhozatalra számíthatnak a kisújszállási és környékbeli érdeklődők – hangsúlyozta Janó Lajos.

– A kollégáimmal tudjuk, mindent alá kell rendelni a jelenlegi egészségügyi előírásoknak annak érdekében, hogy működőképesek maradjunk, és ki tudjuk szolgálni a lakosságot azzal a tevékenységgel, amihez értünk. Erre példa az augusztus 22-ei Süsü családi napunk, amit öt helyszínen valósítunk meg a létszámkorlátozások miatt – tette hozzá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában