Tárgyalás

2020.08.19. 16:30

Új vezetőt neveztek ki a jászárokszállási művelődési ház élére

Soron kívüli ülésen számos fontos kérdésről tárgyalt a város képviselő-testülete augusztusban.

Illés Anita

Többek között döntöttek a Petőfi Sándor Művelődési Ház új vezetőjéről. A pályázati eljárás eredményeként Lóczy Péter informatikus könyvtáros, művelődésszervező főiskolai végzettséggel rendelkező szakember látja majd el szep­tember elsejétől az intézmény igazgatói munkakörét.

Tárgyaltak a Városi Óvoda vezetőjének kérelméről is, melyben jelezte, hogy a hiányzó óvodapedagógus álláshelyeket nyugdíjas óvodapedagógusokkal és egy félállásban dolgozó óvónővel tudják megoldani. A grémium a múlt évben jóváhagyta, hogy két pedagógiai asszisztenst vegyen fel az óvoda. Kérték a két státusz meghosszabbítását, amit a testület biztosított az új nevelési évre.

A napirendi pontok sorában szerepelt a polgármesteri hivatal udvarán tervezett parkolók építése is. A döntéshozók végül nem fogadták el, hogy a beruházáshoz ötmillió forint pénzügyi fedezetet csoportosítsanak át az idei költségvetésben. Az önkormányzat céltartalékként harmincmillió forintot különített el a 2020-as büdzsében az általános iskola felújítására.

Támogatták, hogy az összeget az iskola vezetősége a Jászberényi Tankerületi Központ hozzájárulásával az épület nyílászáróinak felújítására használja fel. A tanácskozáson 216 ezer forint egyszeri támogatást szavaztak meg a Jászárokszállási Cukorbetegek Klubjának, mellyel a cukorbeteg gyermekeknek szervezett tábort segítik.

Az ülésen szó volt még érdekeltségnövelő pályázatról és telekalakítási eljárásról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában