KŐTELEK/SZOLNOK

2020.09.25. 11:30

Augusztusi díjazottjaink idézik fel izgalmas horgászélményüket

Nem maradt zsákmány és élmény nélkül a múlt hónapban a Millér-horgásztóra látogató Bozóki család. A három kőteleki pecás a zsákmányról készült képeknek köszönhetően a halfogás izgalmain túl még ajándékokkal is gazdagodott.

Kovács Berta

Játékunk augusztusi nyertesei: Bozóki Bence (balra), Bozókiné Katona Tünde (középen) és Bozóki Attila (jobbra)

Forrás: Beküldött fotó

Az Új Néplap és a Szoljon.hu július 17-én indult, A hónap fogása versenyén a megye horgászaitól várunk látványos fotókat és izgalmas sztorikat. A megméretés második fordulója augusztus 30-án zárult le, a feltöltött képekre pedig szeptember 7-én délig lehetett szavazni.

A voksok alapján az az érdekes helyzet állt elő, hogy a három legnépszerűbbnek bizonyult fogást egyazon család tagjai akasztották meg. A győzelemnek Bozókiné Katona Tünde örülhetett, fia, Bozóki Bence kapta a második legtöbb szavazatot, míg az apa, Bozóki Attila a harmadik helyen végzett.

Játékunk augusztusi nyertesei: Bozóki Bence (balra), Bozókiné Katona Tünde (középen) és Bozóki Attila (jobbra)
Fotó: Beküldött fotó

– Régóta horgászom, a férjemmel is így ismerkedtem meg – árulta el Tünde. – Anyai nagyapám is gyakran pecázott, gyakran én is mentem vele. Mint mondta, a családdal leginkább a kőteleki Topa-halastavon szoktak horgászni, bár fiuknak a Tiszára is van engedélye. Augusztus 23-án azonban napijeggyel, a Milléren próbáltak szerencsét, ahol hatalmas halakat is lehet fogni, bár a sporthorgászi szemlélet jegyében vissza kell engedni őket. Ez volt ugyanis fiuk névnapi ajándéka. Pellettel és popával csaliztak, haraptak is rá a pontyok. Tünde legnagyobb fogása egy 8,4 kilós potyka volt, ám erről nem sikerült kellően jó képet készíteni, így inkább a kisebb, 7,22 kilóst mutató fotót küldte be játékunkra.

– Örültem a halaknak, eddigi legnagyobb pontyom ugyanis két és fél kilós volt. Férjem, Attila a horgászat közben már rakta is fel a képeket a közösségi oldalra, akkor írt rá egy ismerős, hogy miért nem küldi be erre a játékra is… – mesélte Tünde.

Attila is gyerekkora óta pecázik, bármire szívesen beveti a horgot, legszívesebben pontyot, süllőt vagy amurt fog. A legnagyobb zsákmánya egy tizenkét kilós nyurgaponty volt.

– A horgászatban a kikapcsolódást élvezem a legjobban. Persze az élmény sem utolsó szempont! Főleg, ha nagy példány akad horogra – jegyezte meg.

A tizenhat éves Bencének hatéves kora óta van engedélye, persze akkor még nem űzte a halakat ilyen intenzitással. Szülei bevallása szerint viszont ma már ő a család legnagyobb horgásza. Hét közben ugyan nincs rá módja, mivel kollégista, de hétvégén annál inkább!

– A kislányunk most tizenegy éves, ő még csak pedzegeti a horgászatot – tette hozzá Attila. – Igaz, a fiam is ilyen korban kapott rá, ekkor kezdett velem rendszeresen kijárni a vízre. Az külön öröm, hogy Tünde is horgászik, így nálunk ez családi program. Nem sok embernek mondja a felesége, hogy görbüljön a bot!

A horgászok nyereménye egy-egy, a Tímár Mix Kft. által biztosított, ötezer forint értékű ajándékcsomag. Az élen végzett Tünde pedig még egy Quechua horgászszéknek is örülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában