Szolnok

2020.09.17. 16:51

Ismét az erdélyi magyarokba rúgott Szotyori-Lázár

„Szotyori-Lázár Zoltántól, a közgyűlés Jobbik frakciójának szakértőjétől elvárjuk, hogy adjon tiszteletet, kövesse meg és kérjen bocsánatot képviselőtársunktól, Rehó Jánostól, a KDNP szolnoki elnökétől” – kezdte ezzel a felszólítással csütörtöki sajtótájékoztatóját Rusvai Károly önkormányzati képviselő, a közgyűlés KDNP frakciójának vezetője.

Mészáros Géza

Mint magyarázta, Szotyori-Lázár a Szolnoki Többség internetes közösségi oldalán néhány nappal ezelőtt Rehót személyében és hovatartozásában egyaránt megalázó, kirekesztő gondolatsorral illette, „csekély képességű, megélhetési székely, konjunktúralovag”-nak titulálta.

– Szeretném elmondani, hogy Rehó János gyimesbükki születésű székely ember, négy gyermek édesapja, s tanárként dolgozik Szolnokon. Szotyori-Lázár nem csupán képességeit kritizálta, hanem származását is meggyalázta. Szánalmas bírálat ez egy olyan embertől, aki néhány éve a székely ősök után kutatva vette föl előnevét, majd pártja balra tolódásával, s az országos botrányt kiváltó mondataival ugyancsak az erdélyi magyarságba rúgott bele – hangoztatta Rusvai Károly.

Hozzátette: „Felszólítjuk a Szolnoki Többség frakciószövetséget, hogy határolódjon el politikai szövetségesük kijelentésétől, s kezdeményezze szakértői megbízásának visszavonását, bizottsági tagságának megszüntetését”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában