galériával

2020.09.04. 07:00

Jákóhalmi kertek finomságait mutatja be az őszi terméskiállítás

Idén is beérett a „Jákó” Kertbarát Kör munkájának gyümölcse. A lelkes közösség harminckettedik őszi terméskiállítása csütörtökön nyílt meg a Gubicz András Gazdakör nagytermében.

Illés Anita

Az eseményen Nagy Magdolna, a helyi kertbarátok elnöke elmondta, hogy két napon át ezúttal huszonkilenc kertész terméseit és öt kézműves alkotásait csodálhatják meg az érdeklődők. A kiállítást Terjéki Tünde polgármester ajánlotta a résztvevők figyelmébe. Közreműködött a Jászjákóhalmi Községi Népdalkör.

A kertbarátok mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, valamint fűszert és gyógynövényt bemutattak, ami a kertekben termett. A kreatívan díszített asztalokon számos paradicsom- és paprikafajta, tökféleség, hagyma, burgonya sorakozott.

Gyümölcsből sem volt hiány. Szőlőt, körtét, szilvát, almát, málnát fedeztünk fel a zamatos termések között. Ezekből ízletes házi lekvárokat, befőtteket készítettek. Különlegességek, óriás karalábé, földimogyoró, édesburgonya és füge is termett a jákóhalmi kertekben. A kézműves alkotások között látványos tegolákat, cipősdobozból újrahasznosított tárgyakat, rajzokat csodálhattak meg a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában