vizsgálat

2020.09.24. 07:00

Jogszabályt sértett az árokszállási testület feloszlatása

A képviselő-testület feloszlatásáról szóló határozat és az azt megelőző döntéshozatali eljárás nem felelt meg az önkormányzati törvény előírásainak és az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának – derült ki a megyei kormányhivatal vizsgálatából.

Illés Anita

Mint azt megírtuk, szeptember 10-én, soros ülésen a polgármester javaslatot tett a testület feloszlatására, melyet a képviselők hét igen és két nem szavazattal támogattak. Indítványa azonban nem írásbeli előterjesztés alapján történt, nem vették fel napirendre és nem vitatták azt meg. A kormányhivatal felhívása szerint az önkormányzatnak meg kell szüntetnie a jogszabálysértést.

– A törvényességi felhívást követően október elsején soron kívüli ülést tart a testület, melyen két napirendi pont szerepel. Elsőként tárgyalják a törvényességi felhívást és dönthetnek a szeptember 10-ei határozat hatályon kívül helyezéséről. A képviselő-testület feloszlatásának kezdeményezése lesz a második napirendi pont – tájékoztatott Gergely Zoltán, polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában