Horgászat

2020.09.23. 11:30

Megyei feederbajnokságot rendeztek a szolnoki Holt-Tiszán

Negyedik alkalommal rendezte meg a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Feeder Bajnokságot.

Kovács Berta

A huszonnégy indulót felvonultató verseny dobogósai: Tóth Zsolt (balra), a győztes Kovács Ferenc és Lipák András

Forrás: Beküldött fotó

Az eseményt harmadjára tartották a szolnoki, alcsiszigeti Holt-Tisza versenypályáján. A korábbi szolnoki feederversenyeken eső mosta a horgászokat, így tartottak tőle, hogy idén sem ússzák meg az égi áldást. A természet azonban kegyes volt hozzájuk, napsütéses, meleg időben várhatták a kapást.

Idén huszonnégy fő nevezett be a megmérettetésre, kevesebben, mint előző évben. Ennek az az oka, hogy a járványhelyzet miatt a tavaszi versenyeket őszre halasztották, így a sűrű program miatt az időpontok ütköznek.

A küzdelem a hétvégén két fordulóban zajlott, a horgászok szombaton és vasárnap is tíztől tizenöt óráig fogdoshatták a halakat. A versenyzőket mindkét nap három szektorba osztották, és a szektoronként elért helyezések alapján kapott pontok döntöttek a végeredményről. Pontegyenlőség esetén az összsúlyra több halat felmutató horgász került előbbre a listán.

Donkó Péter titkártól megtudtuk, a szövetség jövőre indul az országos feeder­bajnokságon is, így a mostani verseny válogató is volt egyben, az első hat helyezett (öt versenyző, egy tartalék) képviseli a szervezetet e nagyszabású megmérettetésen.

A megyei bajnokságon a pontok alapján a győzelmet Kovács Ferenc szerezte meg, ő mindkét nap első helyezett lett, és összesen 22 210 gramm halat fogott. A második helyezettnek járó kupát Lipák András vihette haza, bár ő 22 970 gramm halat gyűjtött szákjába, az egyik fordulóban elsőként, másik nap viszont másodikként végzett. A harmadik helyezésnek Tóth Zsolt örülhetett, ő 15 060 grammot fogott.

A huszonnégy indulót felvonultató verseny dobogósai: Tóth Zsolt (balra), a győztes Kovács Ferenc és Lipák András
Fotó: Beküldött fotó

Donkó Péter elmondta, bár közismert, hogy az Alcsin tömegesen a törpeharcsa fogható, többen is inkább a keszegekre, kárászokra hajtottak, és volt, akinek be is jött ez a taktika. A törpék és a keszegfélék mellett fogták a pontyokat is, sőt, két süllő is horogra akadt.

A verseny természetesen a járványvédelmi előírások (például távolságtartás, kézfertőtlenítés) betartásával zajlott. Donkó Péter azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy nem mindenki van tisztában azzal, hogy jelenleg versenyek rendezésénél előírás, hogy koronavírus-nyilatkozatot is aláíratnak a jelentkezőkkel. A résztvevőnek nyilatkoznia kell arról, hogy ő maga nem fertőzött, nem érintkezett fertőzött személlyel, valamint a versenyen saját felelősségére vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában