galériával

2020.09.25. 16:30

Megyei közgyűlés: hat új szak indul a szolnoki campuson

Munkaterv szerinti ülését tartotta pénteken délelőtt a megyei közgyűlés. Az esemény napirendi pontjai között beszámoltak a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tavalyi tevékenységéről, valamint a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetről. Emellett jóváhagyták a megyei önkormányzat és a Debreceni Egyetem együttműködési megállapodását is.

Hartai Gergely

Matuska Zoltán, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője elmondta, 2019-ben növekedett a káresetek száma. Majd megjegyezte, ezek döntően az időjárásnak tudhatók be, a viharesetek és a száraz időszakok növekvő száma miatt.

Az aktuális megyei munkaerő-piaci helyzetet elemző dokumentumból kiderül, hogy a járványügyi veszélyhelyzet környezetünkben is jelentősen éreztette hatását. 2020. első félévében 20,5 százalékkal több álláskeresőt (17 149 fő) tartottak nyilván a tavalyi év hasonló időszakához képest. Ugyanakkor a júliusi és az augusztusi adatok már csökkenő tendenciát mutattak. A munkahelyteremtő bértámogatással 2021 fő elhelyezkedését segítette a megyei kormányhivatal az augusztus 31-ig beérkezett kérelmek alapján.

Dr. Szabó Attila megbízott campusigazgató a megyei önkormányzat és a Debreceni Egyetem együttműködése kapcsán bejelentette, hogy az egyetem szenátusának egyhangú támogatása mellett a jövő tanévtől hat újabb szak indulhat a campuson. Ezek a diplomás ápoló, a diplomás védőnő, a dietetikus, a gyógytornász és a népegészségügyi ellenőr képzések, mesterképzésen pedig az egészségügyi menedzser szak. Az ülést követően a helyi önkormányzatok megalakulásának 30. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában