járványhelyzet

2020.09.20. 11:30

Tovább szigorítanak a megyei intézményekben

Szigorították az ügyfélfogadást a szajoli és a kengyeli polgármesteri hivatalokban a koronavírus terjedése miatt.

Molnár-Révész Erika

Arra kérik a lakosokat, lehetőleg telefonon és számítógépen keressék fel az intézményt.

– Igyekszünk óvni a lakosságot és dolgozóinkat – mondta dr. Bartók László, a települések jegyzője. Azt kérik, hogy előzetes egyeztetés alapján keresse fel őket az is, akinek az ügyintézéshez szükséges a személyes jelenléte. Emellett testhőmérséklet-mérést vezettek be belépéskor, és kötelező a szájmaszk viselése. Az épületben folyamatosan fertőtlenítenek.

Egyebek mellett légfertőtlenítővel és speciális szennyfogó szőnyeggel védekezik a vírus ellen a Szigligeti Színház. Erről Balázs Péter igazgató írt csütörtökön kiadott közleményében.

– Előadásainkat csak egészséges, tünetmentes nézőink látogathatják. Színházunkban kizárólag egészséges, tünetmentes dolgozók vehetik fel a munkát, munkatársaink testhőmérsékletét minden belépéskor megmérjük. A bejáratnál speciális szennyfogó szőnyeget helyezünk el, amely megtisztítja nézőink lábbelijét a baktériumoktól és a vírusoktól. Az előcsarnokban, a nézőtéren és a mosdókban a hét év felettieknek kötelező a maszk viselése – sorolta az óvintézkedéseket a színház vezetője.

A nézők testhőmérsékletét belépéskor megmérik. Ha az előadás ideje alatt valaki észleli magán a betegség tüneteit, izolálják a többiektől. Mindkét játszóhelyen folyamatosan szellőztetnek és fertőtleníte­nek, az előcsarnokban és a színházteremben pedig légfertőtlenítőket állítanak üzembe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában