Galériával

2020.10.01. 14:00

Bemutatkozó látogatásra érkezett az iráni nagykövet Jászberénybe

Irán magyarországi nagykövete, Nafez Arefi Hamid Reza bemutatkozó látogatást tett csütörtökön délelőtt Jászberényben.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetségének delegációját Budai Lóránt polgármester, Dr. Gedei József és Balogh Béla, alpolgármesterek fogadták a polgármesteri hivatalban. Megtekintették Ali Rastroo, iráni festőművész falfestményét, amely Jászberény és Yazd testvérvárosi kapcsolatának, a két nép rokonságának tiszteletére készült el.

– A művészet ereje erősebbé teszi a két ország és a két város jó kapcsolatát. Ezt szimbolizálja a Jászberényben készült falfestmény és a perzsa széltorony, valamint a Yazdban található jászberényi emlékmű is. Nagykövetként kötelességem, hogy a kapcsolatokat tovább élénkítsem, még jobbá és sokrétűbbé tegyem – hangsúlyozta Nafez Arefi Hamid Reza, aki örömét fejezte ki, hogy Jászberénybe látogathatott.

A városvezetéssel a kapcsolatok további bővítéséről folytattak megbeszélést. Mint mondta, azon dolgoznak, hogy feltárják milyen lehetőségek vannak a gazdasági és kereskedelmi együttműködésre Jászberényben, valamint a megyében. Erről a következő útja során helyi vállalkozásokkal is szeretne egyeztetni.

Látogatása alkalmával az iráni falfestményt Sisa Balázs építő művész mutatta be az iráni delegációnak. Pénzes Tivadar tekerőlantos előadása színesítette az eseményt. Majd a Jász Múzeumban folytatódott a program, ahol Hortiné Dr. Bathó Edit, múzeumigazgató tartott tárlatvezetést a vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában