Galériával

2020.10.01. 14:00

Bemutatkozó látogatásra érkezett az iráni nagykövet Jászberénybe

Irán magyarországi nagykövete, Nafez Arefi Hamid Reza bemutatkozó látogatást tett csütörtökön délelőtt Jászberényben.

Illés Anita

Az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetségének delegációját Budai Lóránt polgármester, Dr. Gedei József és Balogh Béla, alpolgármesterek fogadták a polgármesteri hivatalban. Megtekintették Ali Rastroo, iráni festőművész falfestményét, amely Jászberény és Yazd testvérvárosi kapcsolatának, a két nép rokonságának tiszteletére készült el.

– A művészet ereje erősebbé teszi a két ország és a két város jó kapcsolatát. Ezt szimbolizálja a Jászberényben készült falfestmény és a perzsa széltorony, valamint a Yazdban található jászberényi emlékmű is. Nagykövetként kötelességem, hogy a kapcsolatokat tovább élénkítsem, még jobbá és sokrétűbbé tegyem – hangsúlyozta Nafez Arefi Hamid Reza, aki örömét fejezte ki, hogy Jászberénybe látogathatott.

A városvezetéssel a kapcsolatok további bővítéséről folytattak megbeszélést. Mint mondta, azon dolgoznak, hogy feltárják milyen lehetőségek vannak a gazdasági és kereskedelmi együttműködésre Jászberényben, valamint a megyében. Erről a következő útja során helyi vállalkozásokkal is szeretne egyeztetni.

Látogatása alkalmával az iráni falfestményt Sisa Balázs építő művész mutatta be az iráni delegációnak. Pénzes Tivadar tekerőlantos előadása színesítette az eseményt. Majd a Jász Múzeumban folytatódott a program, ahol Hortiné Dr. Bathó Edit, múzeumigazgató tartott tárlatvezetést a vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik