Közgyűlésről jelentjük

2020.10.08. 17:00

Kivonulással „szavazott” az ellenzék a szolnoki színház támogatásáról

Mindössze három napirendi pontot tárgyalt csütörtöki, soron kívüli ülésén a közgyűlés.

Mészáros Géza

A Szolnoki Szigligeti Színház

Forrás: Wikimedia

Az előterjesztések megvitatása előtt Szalay Ferenc polgármester egyperces néma főhajtásra kérte a tanácskozásnak helyt adó Hubay Ferenc díszteremben jelen lévőket. A képviselők, a meghívottak és a vendégek dr. Nemes András, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet nyugalmazott gyermekneurológus főorvosa, egykori városatya emlékének adóztak felállva, csendben, akit az önkormányzat a saját halottjának tekint.

Az első napirendi pont a szervezeti, működési szabályzat módosítását indítványozta, mely változtatás a járványhelyzet kapcsán az ügyfélfogadási rendet érinti. A testület egyhangúlag megszavazta az előterjesztést.

Ezek után a Szolnoki Szigligeti Színház támogatásáról vitázott volna a közgyűlés. Ez a napirend a szeptember 24-i soros ülésen is szerepelt, ám a Szolnoki Többség ellenzéki összefogás képviselői akkor arra hivatkozva tartózkodtak, illetve nem támogatták az egyszeri, a járvány miatt elmaradt előadások miatt jelentős bevételkiesést felmutató teátrum társulatának és munkatársainak a támogatását, mert szerintük Balázs Péter színházigazgató sértő kijelentést tett a Színház- és Filmművészeti Egyetem tüntetőire: „közéleti parazita” jelzővel illette az ifjúságot és az akciót háttérből lázító szűk csoportot.

A csütörtöki, soron kívüli közgyűlésen ezúttal a Szolnoki Többség képviselői kivonultak az ülésteremből. A tömörülés tagja közül csupán Szekeres Éva maradt bent a szavazásnál, jelezvén, ezúttal nem politikai döntést hoz, hanem a város és családok megélhetése érdekében szociálisan megfontoltat és szakmait. A 440 millió forintos támogatást végül Szekeres Éva, valamint a két független városatya, Ligeti József és Fajcsák Károly, továbbá a Fidesz és KDNP frakciók képviselői 11 igennel, nem szavazat és tartózkodás nélkül, valamint a hét képviselő távollétében megszavazták.

Az utolsó napirendi pont egyhangúlag „átment”: pályázatok útján épül és újul meg a városban több óvoda, ezen beruházások mintegy 940 millió forintos városi önerő biztosításáról döntött a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában