Életkörülmény javítása

2020.10.13. 14:00

Eredményesnek bizonyul a felzárkóztató program Szolnokon

Végéhez közeledik a Contact MKSZ és az önkormányzat közösen indított felzárkóztató programja.

Kovács Berta

OKJ-s bizonyítványt szerezhettek a szegregátumban élők

Forrás: Beküldött fotó

A Civil Közösségi Szolgáltató Központot is fenntartó Contact MKSZ a helyi önkormányzattal közösen indított felzárkóztató programot a Katona József utcában. Céljuk a szegregátum fokozatos felszámolása, melyet az életkörülmények javításával, a közszolgáltatások hozzáférhetőségével kívánnak elérni.

– A területen élő közel kétszáz főt elértük, valamint lehetőséget biztosítottunk a hasonló sorban lévő környékbeli lakosok programokba való bekapcsolódására is – tájékoztatott Fülöpcsei Judit szakmai munkatárs.

– A program egyik legnagyobb erénye, hogy harminc főt OKJ-s bizonyítványhoz tudtunk juttatni. A képzéseket az igényekre szabtuk, így hét vendéglátó-eladó és kilenc targoncavezető már korábban átvehette szakmai bizonyítványát, tizennégy hulladékkezelő képzése pedig a napokban zárul – várhatóan az eddigiekhez hasonló szép eredményekkel.

– A projektünk másik nagy eredményének tekintjük, hogy az ott élők már saját maguk tudják érvényesíteni az érdekeiket. A közelmúltban segítség nélkül intézkedtek például a kóbor kutyák ügyében, amiről a média is beszámolt – nyilatkozta Pappné Szabó Anita közösségfejlesztő.

– Nekem két szakmát adott ez a program, és a Csináld Magad Klub keretében a házamnál a nyílászárókat is kicserélték. Nagyon örülök, hogy végül csatlakoztam a projekthez, sok segítséget kaptunk a területen dolgozó szociális munkásoktól is. Reméljük, a megvalósítóknak alkalmuk lesz valamilyen formában ezen a területen maradni, és tovább segíteni az itt élőket, mert befogadtuk és elfogadtuk őket szakmai munkájukkal együtt – hangoztatta Bukta Ildikó.

OKJ-s bizonyítványt szerezhettek a szegregátumban élők
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában