közösségi összefogás

2020.10.14. 14:00

Évfordulót ünnepelt a rákócziújfalui polgárőrök ifjúsági tagozata

Egy esztendő alatt a duplájára nőtt az ifjú polgárőrök száma a községben.

P. Pusztai Nóra

Egy év alatt megduplázódott az ifjú polgárőrök száma

Forrás: Beküldött fotó

– Akadnak családok, melyekben úgy nőttek fel a gyerekek, hogy látták szüleiket, mikor szolgálatot vállaltak, így indult az egész. Aztán hozták a barátokat, osztálytársakat. Egyre többen csatlakoznának, esetenként várni kell, hogy a diákok betöltsék tizennegyedik életévüket – számolt be lapunknak Tóthné Kovács Hajnalka, a helyi polgárőr-egyesület elnökhelyettese.

A jeles alkalomból ajándékokkal is meglepték a diákokat. Az elmúlt évben a polgárőrök részt vettek a víztározó építésekor a környék felügyeletében, szemetet szedtek és rendezvényeken is segédkeztek. A járőrözés és környezetvédelem mellett a szociális tevékenységeknek is kiemelt szerep jut. A rendhagyó találkozón a jövőbeli tervekről is szó esett.

Egy év alatt megduplázódott az ifjú polgárőrök száma
Fotó: Beküldött fotó

– A körzeti megbízottunk bemutatja a fiatalokat az egyedül élő szépkorúaknak, akiket időről időre meglátogatnak majd. Emellett különféle, a diákkorban felmerülő problémás esetekre konfliktuskezelési megoldásokat is tanítunk nekik – részletezte Tóthné Kovács Hajnalka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában