segítségadás

2020.10.31. 16:30

Fogad koronavírusos betegeket a ceglédi kórház

Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét – tájékoztat közleményében a szaktárca.

Hartai Gergely

Mint írják, újabb hat vidéki kórház fogad a jövőben koronavírusos betegeket, köztük a ceglédi Toldy Ferenc Kórház is. Ezen intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk húsz százalékával kell felkészülniük a koronavírusos betegek ellátására.

Dr. Kásler Miklós arra utasította a Covid-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy az összes finanszírozott ágyszámuk húsz százaléka helyett annak harminc százalékát készítsék fel igazolt, illetve gyanús koronavírusos betegek ellátására október 30-ig.

A minisztérium emellett azt is közölte, hogy Budapesten és Pest megyén kívül elsődlegesen tizenkettő kórházba, másodlagosan hat, harmadhelyi felelősként pedig kilenc intézménybe kell szállítani a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt Covid-fertőzött, valamint a Covid-gyanús betegeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában