PR-cikk

2020.10.28. 12:16

Mekkora hűtőre van igazán szüksége?

A hűtőszekrény a konyha elmaradhatatlan eleme, amely a beköltözés után gyakorlatilag azonnal szükségessé válik. Számos olyan alapanyag helyet kap a hétköznapokban, amelyeknek a helyes tárolása kizárólag hűtő segítségével oldható meg. Nem kérdés tehát, hogy költözés vagy az előző készülék meghibásodása esetén nélkülözhetetlen a hűtőszekrény mihamarabbi beszerzése. De mégis milyen, mekkora méretű az, ami ideális a helyiségbe? Hogyan válasszuk ki a szükséges berendezést? A cikkünkben most ennek járunk utána.

Modern appliances and new design in kitchen. Loft kitchen and apartment

Forrás: elements.envato.com

Fotó: bogdanhoda

Nem mindegy, milyen kivitelt szeretnénk

A hűtőszekrények kivitelezés szerint néhány kategóriába besorolhatóak. Vannak a legegyszerűbbként számon tartott, mélyhűtő nélküli modellek. Ha mégis szükséges a mélyhűtő, akkor az kerülhet alulra és felülre is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felső elhelyezésű fagyasztóknál általában kisebb űrtartalommal találkozhatunk, mintha alul kapna helyet ez a rész.

Az úgynevezett amerikai stílusú hűtőszekrény modellek minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezek esetében két szárnyas ajtó helyezkedik el egymás mellett, amik többféle extra funkciót is magukban rejthetnek, ilyen például a jégkocka készítés.

A család nagysága döntő tényező

Miért is vásárolná meg a legnagyobb űrtartalommal bíró készüléket, ha csupán kétszemélyes háztartást vezet? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kétajtós megoldások kifejezetten a gyermekes családok esetében népszerűek, akiknek már csak a családtagok számából adódóan is több tárolásra alkalmas helyre van szükségük.

Egyszerű megoldások nemcsak egyszemélyes háztartásokba

A fagyasztó nélküli hűtőszekrényekről azt gondolhatnánk, hogy lejárt az idejük. Pedig tény, hogy vannak olyan helyzetek, amikor kifejezetten ezek bizonyulnak praktikusnak. Kis hely áll rendelkezésre a hűtő elhelyezéséhez? Ritkán süt-főz otthon, és csak kevés alapanyagot tárol hűtőben? Esetleg a nyaralójába keres egy praktikus és olcsó megoldást? Ilyenkor a fagyasztó nélküli, rendszerint kisméretű hűtőszekrények jelentik az ideális választást.

Legnépszerűbbek a kombinált hűtők!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legnagyobb népszerűségnek még mindig a kombinált hűtőszekrények örvendenek. Bár a kétajtós megoldások kétségkívül csúcskategóriának bizonyulnak, és nagyon jól néznek ki, de ha hetente többször van bevásárlás, vagy egyszerűen nem szeretnénk felhalmozni az élelmiszereket, akkor a fagyasztóval és hűtő résszel egyaránt rendelkező, egyajtós hűtőszekrény tökéletesen elegendő akár az 1-2 gyermekes családoknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában