programsorozat

2020.10.19. 16:10

Mintegy háromezer facsemetét ültetnek el a megyében

50 év – öt állomás című programsorozattal készül az Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. a társaság fennállásának ötvenedik évfordulójára. A „zöld szemléletű” eseménysorozatról tartottak sajtótájékoztatót a társaság munkatársai.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

– Az ötven év nagyon sok változást hozott – hangsúlyozta Bakondi Patrik. A cég vezérigazgatója kiemelte, hogy a jelenlegi működés szempontjából legfontosabbak a kétezres évek, amikor is meghatározó szereplővé, s az ország egyik legnagyobb víziközmű társaságává vált a vállalat, mely jelenleg hat megyében 254 településen csaknem 700 ezer lakosnak szolgáltat ivóvizet.

A vállalat most a szolgáltatásokon túl egy olyan különleges sorozattal készül, mellyel szeretnék megmutatni az emberközeli, környezetért tenni akaró és tenni tudó oldalukat is, s közben szemléletet formálni. A jubileumi programsorozat egyik legfontosabb eleme, hogy jelentős mértékű fásításba kezdenek.

A TRV Zrt. Karcagon és Tiszafüreden közterületen, a Jászságban pedig a vízmű- és szennyvíztisztító telepeken ültet facsemetéket, a megyében mintegy háromezer darabot.

A társaság környezetvédelmi műsort indít Zöld percek címmel több rádióban. Elsőként tavasszal a szolnoki Aktív Rádióban jelent meg a műsor, melyet a jövőben más médiumok is sugároznak majd. A sorozat harmadik elemeként a társaság egy vándorkiállítást szervez, melyben szeretnék megmutatni, hogyan dolgoztak a cég munkatársai az elmúlt ötven esztendőben.

Elsőként saját dolgozóiknak mutatják be, majd két szolnoki iskolában – Pálfy-Vízügyi Technikum és a Jendrassik György Gépipari Technikum – ismertetik meg a vízügyi szakma iránt érdeklődő diákokat a vállalat múltjával.

A jubileum keretében a vállalat természetesen a fiatalokra, gyermekekre is gondol. Ennek jegyében egy, a vízvédelemről szóló mesét mutatnak majd be alsótagozatos iskolásoknak. A Csobbancs kalandjai mesét egyébként negyedik-, ötödik és hatodik osztályos gyerekek írták, a kisfilmen Nagy Katalin Matild szolnoki grafikusművész illusztrált homokszórással. A nagyobbakat pedig egy film- és animáció pályázattal szólítja meg a társaság.

Fotó: TRV Zrt.

A felső tagozatos és középiskolások diákok részére hirdeti meg a pályázatot, melynek célja, hogy az emberek a vízre nem mint kiapadhatatlan erőforrásra, hanem mint értékre, kincsre tekintsenek. Az alkotásokat, melyeket december 20-ig várnak a [email protected] címre, szakmai zsűri értékeli, s a legjobb alkotók értékes díjazásban részesülnek, filmjeiket be is mutatják majd.

A járványhelyeztre tekintettel a társaság debreceni laboratóriumában saját kézfertőtlenítőt fejlesztettek ki, készítettek a munkatársak. Mindezeken túl, a tájékoztatón elhangzott, hogy hangsúlyozva a környezetvédelem felé való elkötelezettségüket, a jövőben egy szemléletformáló kampányt is indítanak majd.

Fotó: TRV Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában