Szabályozták a rendezvényeket Szolnokon

Újabb rendelkezéseket vezetett be a szolnoki önkormányzat október elejétől a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Molnár-Révész Erika

Az önkormányzati fenntartású vagy tulajdonú intézmények nem tarthatnak zenés-táncos rendezvényeket zárt térben, továbbá semmilyen olyan programot, melynek létszáma meghaladja az ötven főt. Az ennél kevesebb résztvevővel zajló eseményt is csak akkor, ha a rendezők garantálni tudják a másfél méteres védőtávolság betartását – áll az intézményeknek kiküldött levélben.

A szabadtéri rendezvények megtartása kizárólag a polgármesterrel való egyeztetés, és annak döntése után lehetséges. A korlátozások a sporteseményekre, például edzésekre, versenyekre, mérkőzésekre viszont nem vonatkoznak.

– Országos szabályok figyelembevételével született ez döntés. A szervezőkkel folyamatosan egyeztetjük a járványügyi helyzet miatt szükséges intézkedéseket, minden esetben egyedileg mérlegelve a döntést befolyásoló tényezőket – válaszolta ezzel kapcsolatos kérdésünkre Pókász Endre városházi sajtószóvivő.

A szabályozás olyan intézményeket is érint, mint a Reptár, a múzeum vagy a könyvtár. A fent leírt tiltások alól bizonyos rendezvények kivételt képezhetnek, szintén polgármesteri döntés alapján.

A koronavírussal kapcsolatban további híreinket itt olvashatja:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában