Múzeumok Őszi Fesztiválja

2020.10.26. 14:00

Városnéző útvonallal is pályázhatnak Szolnokon

Idén is számos programot kínál a Múzeumok Őszi Fesztiválja, melyhez a szolnoki Damjanich János Múzeum is csatlakozott.

Hartai Gergely

Barláné Kulánda Krisztina programszervező egy jellegzetes műtárggyal, egy zöld mázas pálinkás butella másolatával

Forrás: Beküldött fotó

A mostani rendezvénysorozat arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az egyes intézmények, milyen adaptív megoldásokat és rugalmas válaszokat adhatnak a különböző váratlan helyzetekre.

Azaz, a múzeumok miként reagáltak azokra régen és most, valamint milyen programokkal, rendezvényekkel tudják mindezeket ma megjeleníteni a látogatóik számára. A szervezők ezért azt javasolták, hogy az intézmények úgy állítsák össze a Múzeumok Őszi Fesztiváljára tervezett programkínálatot, hogy az digitális formában is elérhető legyen, szélesebb közönség számára biztosítva ezáltal a kultúrához való hozzáférést. A rendezvénysorozat keretében egyúttal arra bátorították a múzeumokat, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a családokra és a fiatalokra.

Barláné Kulánda Krisztina programszervező egy jellegzetes műtárggyal, egy zöld mázas pálinkás butella másolatával
Fotó: Beküldött fotó

Ádám Adrienn, a Damjanich János Múzeum munkatársa lapunkkal azt közölte, a felhíváshoz igazodva az intézmény két témát hirdetett: „Melyik a kedvenc műtárgyad?” és „Az én kedvenc szolnoki útvonalam” címmel. Előbbi esetében a múzeum állandó kiállításából származó, kedvenc műtárgyakról szóló fotót, videót vagy esszét várnak a szervezők október 30-áig. Míg az utóbbi kiírásban – ugyancsak eddig az időpontig – a legkedveltebb szolnoki városnéző útvonalukkal pályázhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában