Jászkunság

2020.11.04. 17:30

Kevesebb nézőt engedhetnek be a rendezvényekre

Kevéssel kedd éjfél előtt jelent meg a Magyar Közlönyben a szigorításokat tartalmazó jogszabály. Bezártak a szórakozóhelyek, ám a vendéglátó egységek a korábbi rendelet alapján 23 óráig még nyitva tarthatnak. Csütörtök 0 órától életbe lép az éjfél és reggel 5 óra közötti kijárási korlátozás. A mozikban és színházakban csak három székenként foglalhatóak a helyek. A kulturális intézmények közleményben tájékoztatták az érintetteket.

Munkatársainktól

Fotó: Nagy Balázs

A szolnoki Szigligeti megduplázza bérletházainak számát, például Jászai 1. és Jászai 2., valamint Czibulás 1. és Czibulás 2. bérletesekre osztják a közönséget, hogy minden nézőnek lehetősége legyen megtekinteni az előadásokat – jelentette be szerdai közleményében Balázs Péter igazgató. Hozzátette, ahogy a nagyszínpadi, úgy a Szín-Mű-Helyben meghirdetett előadásokat a kormányrendeletben megkövetelt szabályok betartása mellett mutatják be. A bérlettulajdonosokat személyesen értesítik a változásokról.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermébe a jelenlegi korlátozások mellett száznyolcvanöt főt engedhetnek be. A nézők kamerás hőkapun és maszkfigyelő rendszeren át léphetnek az intézménybe, a saját előadásaikra a csökkentett létszám mellett is mindkét ruhatárat üzemeltetik, hogy elkerüljék a sorbanállást.

– Felvettük a partnereinkkel a kapcsolatot, hogy egyeztessünk a rendezvényekről, hiszen nemcsak saját szervezésű előadásaink vannak. A jelenlegi információink alapján vannak, akik duplán tartják meg a tervezett eseményeket, de akadnak, akik lemondják az alkalmakat – fogalmazott Szőllősi Judit, a kulturális központ marketing csoportvezetője. Kiemelte: a honlapon és a közösségi oldalukon folyamatosan tájékoztatják a nézőket, illetve amely esetben szükséges, személyesen veszik fel velük a kapcsolatot.

A TiszapART moziban is a megoldást keresik.

– Olyan büntetéseket helyeztek kilátásba, hogy a székek leszerelése mellett döntöttünk, így jócskán lecsökken a termek befogadóképessége. A legnagyobb, százharminchárom fős termünkbe csak negyvennégy vendéget engedhetünk be – válaszolta megkeresésünkre Demeter István, a TiszapART mozi vezetője, aki szerint a látogatottságot a filmek megjelenése is befolyásolja.

– A forgalmazók nem hozzák piacra a legújabbakat, de az is tapasztalható, hogy van egy réteg, akik jobban tartanak a vírustól, visszafogottabbak az emberek – számolt be.

A filmvetítéseket kevésbé érinti, hogy csökkent a foglalható helyek száma viszont ez már nem igaz a különféle rendezvényekre.

– Jövőhéten lesz egy koncert, amire már most annyi foglalásunk van, amennyit a jogszabály engedélyez. Hetekre előre tervezzük a programjainkat, így viszont felmerül a kérdés, hogy érdemes-e. Hiszen a bevétel nem lesz akkora, mintha teljes teremmel üzemelnénk – fogalmazta meg aggályait Demeter István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában