ünnepi kínálat

2020.11.03. 07:00

Lesz adventi falu és karácsonyi vásár is Szolnokon

Jelen állás szerint – az előírt óvintézkedések betartása és betartatása mellett – idén is megnyitja kapuit a Kossuth téri adventi falu, valamint a Hild téri karácsonyi vásár – tájékoztatta hírportálunkat érdeklődésünkre Ribár Zsuzsanna, a rendezvények lebonyolításával megbízott Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezési csoportvezetője.

Mészáros Géza

Fotó: Csabai IStván

– Amennyiben nem történik további szigorítás a helyi rendeletben – mely érinti ezen programok megrendezését –, úgy a két hagyományos ünnepi kínálat várhatóan nem marad el – tette hozzá.

A tervek szerint az adventi falu az ünnepre feldíszített városi karácsonyfa és adventi koszorú fénye mellett no­vember huszonnyolcadikán, advent első hétvégéjén, csökkentett számú, mindössze tizenhárom faházállománnyal nyílik meg, és egészen december harmincegyedikéig, illetőleg január elsejéig fogadja vendégeit.

– Ez annak a függvénye, hogy a szintén tradicionális szilveszteri utcabál meg lesz-e tartva. Erről azonban nem tudok nyilatkozni. A Hild téri karácsonyi vásár pedig vélhetően november harmincadikától december huszonnegyedikéig, mintegy ötven faház árusainak portékáival várja az érdeklődőket – válaszolta meg kérdéseinket Ribár Zsuzsanna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában