Értékelés

2020.11.26. 07:00

Megújult a községháza és az óvoda is Tiszaszentimrén

Jól indult az év a településen, stabil költségvetéssel, hiány nélkül terveztek. Ám később itt is jelentkeztek a koronavírus-járvány hatásai, egymás után maradtak el a rendezvények, az emberek egy része pedig munka nélkül maradt.

Ujvári László

Koczúrné Tóth Ibolya polgármester

Fotó: Ujvári László

Bár az erőforrásaik végesek, ehhez képest mindenkinek tudtak segíteni, akik az önkormányzathoz fordultak. Fejlesztések és elnyert források tekintetében jó évet zártak, százmillió forint támogatás érkezett a település építésére.

– Nagyon örülünk a Magyar Falu Program lehetőségeinek – magyarázta Koczúrné Tóth Ibolya polgármester. – Csak hogy néhányat említsek, húszmillió forintból megtörtént az óvoda energetikai korszerűsítése, jelentős forrásból újult meg a községháza is – sorolta a településvezető.

Koczúrné Tóth Ibolya polgármester
Fotó: Ujvári László

– Büszkék vagyunk rá, hogy Újszentgyörgyön zajlik az élet – hangsúlyozta. – Sikerült felújítani a Tiszaszentimréhez tartozó kétszáznegyven lelkes község templomát, mely azóta visszakerült a református egyházhoz. Nemrég elkezdődött az utolsó út útalappal történő ellátása is.

A településvezető úgy véli, a hivatalban dolgozó szakmai stáb munkájának elismerése, hogy Tiszaszentimre volt a Tisza-tavi Templomok útján II. program konzorciumvezetője, melynek keretében tizenkét helyszínen valósultak meg fejlesztések.

Nem állhat meg a munka, 2021-nek is konkrét tervekkel vágnak neki. Szükséges egy műfüves labdarúgópálya létesítése a községben, melyhez forrást kell találni. A helyi csapatok most a szomszédos községekbe járnak át edzéseket tartani. Folytatni szeretnék az úthálózat korszerűsítését, felújítani például a Hajtó utat. Fontos, hogy forrást találjanak a régi újszentgyörgyi iskola tetőcseréjére és az épület állagmegóvására. Hasonló megoldásra váró feladat az önkormányzati konyha és a művelődési ház tetőcseréje is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában